ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: παρατηρήσεις και προτάσεις του επί των διατάξεων του Σχεδίου Νόμου

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας απέστειλε στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής τις παρατηρήσεις και προτάσεις του επί των διατάξεων του Σχεδίου Νόμου που αφορά τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της Β’ Αξιολόγησης. Στην επιστολή του, το ΓΕΩΤ.Ε.Ε.  επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι με το εν λόγω νομοσχέδιο επέρχεται σημαντική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που θα κληθούν να καταβάλλουν, από το έτος 2018 και μετά, οι αυτοαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες και ζήτησε την απόσυρση των σχετικών διατάξεων.

Πέραν τούτου, χαρακτήρισε ως σημαντική για το πρωτογενή τομέα παραγωγής τη μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη περαιτέρω μείωσής του προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και τροφίμων.

Τέλος, το Επιμελητήριο, εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του με τη μερική απασχόληση του υπεύθυνου επιστήμονα στις επιχειρήσεις εμπορίας λιπασμάτων και παραγωγής και εμπορίας πολλαπλασιαστικού υλικού καλλιεργούμενων φυτικών ειδών, τονίζοντας τους κινδύνους που δημιουργούνται για τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον και την αγροτική παραγωγή. 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις