Νότια Σουμάτρα: Αγρότισσες φτιάχνουν μάσκες για την προστασία των χωρικών

Αγρότισσες στο χωριό Menang Raya στην περιφέρεια Ogan Komering Ilir, Νότια Σουμάτρα, έχουν μετατοπίσει την εστίασή τους από την ύφανση φυτικών ινών σε παραγωγή μάσκες για να προστατεύσουν τους χωρικούς από το COVID-19.

Ο επικεφαλής του χωριού Suparedi είπε ότι η πρωτοβουλία προήλθε από τους ίδιους τους αγρότες, οι οποίοι έκαναν τις μάσκες να διανεμηθούν δωρεάν σε άλλους χωρικούς.

«Χρησιμοποιούν ραπτομηχανές που παρέχονται από τον Οργανισμό Αποκατάστασης του Περτλαντ [BRG] το 2018, καθώς και υλικά ραψίματος για την παραγωγή των μασκών», δήλωσε ο Suparedi κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής συζήτησης για τον οικοφεμινισμό στην αποκατάσταση τυρφώνων την Τρίτη.

Πριν από το ξέσπασμα, οι γυναίκες χρησιμοποιούσαν τις ραπτομηχανές για να φτιάξουν χειροτεχνίες από purun (κινεζικά νερά κάστανα), τα οποία βρίσκονται συνήθως σε τύρφη.

Ο αναπληρωτής εκπαίδευσης της BRG για εκστρατείες, συμμετοχή και συνεργασία Myrna A. Safitri είπε ότι η μάσκα ήταν κάτι περισσότερο από απλή προστασία από τον ιό. "Είναι επίσης ένα σύμβολο για το γυναικείο κίνημα στα χωριά, τα οποία διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην προστασία και την αποκατάσταση των τυρφώνων."

Το πρακτορείο,  συνεργάστηκε με γυναίκες αγρότισσες για να τις ενημερώσει για τη σημασία της μη καύσης τυρφώνων, καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποτρέψει τις πυρκαγιές στα δάση και τη γη.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις