The Agrilobby: καθυστέρηση δράσης για ένα καλύτερο σύστημα τροφίμων

Οι λομπίστες δεν χάνουν την ευκαιρία κι έχουν πιαστεί χρησιμοποιώντας την τρέχουσα κρίση για να προσπαθήσουν να υπονομεύσουν σημαντικές περιβαλλοντικές και περιβαλλοντικές προστασίες.

Μια κακή είδηση: έχει επιτύχει η έντονη άσκηση πίεσης από τις γεωργικές επιχειρήσεις για να καθυστερήσουν τις κρίσιμες στρατηγικές για τα τρόφιμα, τη γεωργία και τη φύση. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε αυτήν την εβδομάδα ότι οι δυνητικά μετασχηματιστικές στρατηγικές «Farm to Fork» και «Βιοποικιλότητα» δεν θα υλοποιηθούν αργότερα αυτόν τον μήνα, όπως αναμενόταν προηγουμένως.

Μόλις δημοσιευτούν και εφαρμοστούν, οι δύο στρατηγικές θα μπορούσαν να μεταμορφώσουν την ύπαιθρο της Ευρώπης, αφαιρώντας το 10% όλων των αγροκτημάτων για τη φύση, ενισχύοντας μια φιλική προς τη φύση αγρο-οικολογική προσέγγιση στη γεωργία και προστατεύοντας νόμιμα το 30% του συνόλου της γης και της θάλασσας της Ευρώπης.

Παρά το ότι η νέα στρατηγική για τα τρόφιμα έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει τους εργατικούς αγρότες και να διασφαλίζει ότι η γη προστατεύεται για τις μελλοντικές γενιές, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος μοιράστηκαν ένα παράξενο δελτίο τύπου ισχυριζόμενο ότι η στρατηγική θα θέσει «νέους κανόνες».

Η απόφαση της Επιτροπής να καθυστερήσει τις στρατηγικές έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά από τους ίδιους τους επιστημονικούς συμβούλους της Επιτροπής με έκκληση για επείγουσα και ριζική αλλαγή στο ευρωπαϊκό σύστημα τροφίμων.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις