Ποια υποστήριξη θα δωθεί στον τομέα του οίνου με τα νέα μέτρα της ΕΕ;

Τα μέτρα για αυτόν τον τομέα περιλαμβάνουν:

Αυξημένη ευελιξία εργαλείων για τον έλεγχο του δυναμικού παραγωγής, το λεγόμενο εργαλείο πράσινης συγκομιδής. Κατ 'εξαίρεση, οι παραγωγοί οίνου θα επιτρέπεται να χρησιμοποιούν την πράσινη συγκομιδή το 2020, ακόμη και αν χρησιμοποιηθούν το 2019. Κανονικά η πράσινη συγκομιδή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί δύο συνεχόμενα χρόνια στα ίδια αμπέλια. Αυτό το μέτρο θα βοηθήσει στην καλύτερη διαχείριση της αγοράς οίνου το 2020.

Προσωρινή αύξηση της συμβολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (από 50% σε 60%) για αναδιάρθρωση και μετατροπή αμπελώνων, πράσινη συγκομιδή, ασφάλιση συγκομιδής, επενδύσεις και μέτρα καινοτομίας. Αυτό θα παρέχει οικονομική ανακούφιση στους δικαιούχους.

Η δυνατότητα συμπερίληψης προσωρινών νέων μέτρων στα Εθνικά Προγράμματα Στήριξης, όπως το άνοιγμα της απόσταξης κρασιού σε περίπτωση κρίσης (περιορίζεται σε βιομηχανικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της απολύμανσης και των φαρμακευτικών προϊόντων και σε ενεργειακούς σκοπούς), αλλά και μια βοήθεια για την αποθήκευση κρασιού σε κρίση . Η τελευταία στοχεύει στη διευκόλυνση της διαχείρισης μεγάλων όγκων χωρίς άμεσο μάρκετινγκ.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις