Γεωργία ακριβείας στο χέρι του παραγωγού

Μια νέα συνεργασία, καινοτόμα και με ξεχωριστή δυναμική ξεκίνησε στον αγροτικό χώρο μεταξύ του Συνεταιρισμού αγροτών Θεσσαλίας ΘΕΣγη και της εταιρείας AgroApps. Εξελιγμένα μαθηματικά μοντέλα, τεχνολογίες machine learning, δορυφορικά και μετεωρολογικά δεδομένα, αλλά και μοντέλα ανάπτυξης καλλιεργειών είναι πλέον στη διάθεση των παραγωγών και των γεωπόνων του ΘΕΣγη με στόχο να τους βοηθήσουν να πετύχουν το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα στην παραγωγή τους.

 

Η πρωτοβουλία αυτή του ΘΕΣγη θα δώσει στα μέλη και τους γεωπόνους του Συνεταιρισμού πρόσβαση σε υπηρεσίες που παρέχουν υψηλής ανάλυσης πρόγνωση καιρού, καθώς επίσης και έγκαιρες ειδοποιήσεις για ακραία καιρικά φαινόμενα. Τα μέλη του ΘΕΣγη θα έχουν στην διάθεσή τους  πληροφορίες για την ωριαία διακύμανση σημαντικών μετεωρολογικών παραμέτρων όπως υγρασία, ατμοσφαιρική πίεση, ηλιακή ακτινοβολία, κα., οι οποίες επηρεάζουν σημαντικά την ανάπτυξη των καλλιεργειών.

 

Η ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία σχεδιάστηκε από την AgroApps αποκλειστικά για τις ανάγκες του Συνεταιρισμού Aγροτών Θεσσαλίας ΘΕΣγη θα λειτουργήσει ως ένας ψηφιακός σύμβουλος, ο οποίος θα υποστηρίζει τα μέλη του Συνεταιρισμού καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Οι αγρότες  θα μπορούν να παρακολουθούν την ανάπτυξη των καλλιεργειών τους (δείκτης NDVI), ώστε να παρεμβαίνουν ή να συμβουλεύονται τον γεωπόνο του Συνεταιρισμού σε περίπτωση που παρατηρήσουν οποιαδήποτε ανησυχητική αλλαγή. Επιπλέον θα είναι διαθέσιμες πληροφορίες και συμβουλές σχετικά με το πότε θα μπορούν να πραγματοποιήσουν καλλιεργητικές εργασίες, πότε και με ποια δόση θα πρέπει να ποτίσουν και να λιπάνουν, προκειμένου να ελέγχουν και να προγραμματίζουν αποδοτικότερα τις εισροές (εφαρμογή επιφανειακής λίπανσης, προγραμματισμός άρδευσης κλπ. ) στο χωράφι τους.

 

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Παναγιώτης Καλφούντζος υλοποιείται ένας ακόμη στόχος που είχε θέσει η διοίκηση του Συνεταιρισμού σχετικά με την εφαρμογή της γεωργίας ακριβείας. Η εμπειρία, η επιστημονική γνώση και η τεχνολογία, συνδυάζονται στην νέα συνεργασία του Συνεταιρισμού με την AgroApps και αξιοποιούνται με στόχο  τα μέλη του Συνεταιρισμού να παραδίδουν μέσω της συμβολαιακής γεωργίας σωστά και ποιοτικά προϊόντα, με πλήρη σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις