Η Ιρλανδία έχει το 4ο υψηλότερο κόστος ενοικίασης γης στην Ευρώπη

Η Ιρλανδία έχει το τέταρτο υψηλότερο μέσο κόστος ενοικίασης γης στην Ευρώπη. μετά την Ολλανδία, τη Δανία και την Αυστρία.

Αυτό το εύρημα - από την Eurostat - δημοσιεύθηκε σε μια έκθεση της Tillage Industry Ireland αυτήν την εβδομάδα - μια εκτίμηση οικονομικού αντίκτυπου του Τομέα Tillage στην Ιρλανδία.

Η έκθεση δημοσιεύθηκε αυτήν την εβδομάδα και προετοιμάστηκε από τον καθηγητή Michael Wallace του University College Dublin (UCD).

Σύμφωνα με την έκθεση, αυτά τα υψηλά κόστη ενοικίασης γης «αναστέλλουν την επέκταση της εκμετάλλευσης και μειώνουν το περιθώριο για τους αγρότες οργώματος να διαδίδουν αυξανόμενα γενικά μηχανήματα και γενικά έξοδα εργασίας σε μεγαλύτερες εκτάσεις».

Η έκθεση επισήμανε ότι υπήρξε μείωση 27% στον αριθμό των εκμεταλλεύσεων με άροση από το 2005 έως το 2016.

Από συνολικά 9.700 αγροκτήματα με άροση το 2016, 4.700 ήταν εξειδικευμένες επιχειρήσεις. 2.100 ήταν μικτές καλλιέργειες και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και 2.900 είχαν όργωμα ως δευτερεύουσα επιχείρηση στο αγρόκτημα.

Αυτό αντιπροσωπεύει μείωση του αριθμού των εκμεταλλεύσεων με άροση 2% σε εξειδικευμένες καλλιέργειες. μείωση 40% σε μικτές καλλιέργειες και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και 41% μείωση σε εκμεταλλεύσεις με όργωμα ως δευτερεύουσα επιχείρηση - συνολική μείωση 27% στον αριθμό αγροκτημάτων με άροση.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις