Συνάντηση της Ένωσης Αρδευτών Ελλάδος με τον Βορίδη
Ένωσης Αρδευτών Ελλάδος

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Πέμπτη 30/7/2020 στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η συνάντηση μελών του ΔΣ με τον Υπουργό Μάκη Βορίδη  η πρώτη Δια ζώσης Δράση της Ένωσης Αρδευτών Ελλάδος «ΕΝ.Α.Ε.».

Η ΕΝ.Α.Ε με έδρα την Θεσσαλονίκη, έχει σκοπό την μέριμνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων των Ελλήνων αρδευόμενων αγροτών, την ανάδειξη των προβλημάτων και των ελλείψεων που αντιμετωπίζουν πανελλαδικά οι Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων καθώς και την προβολή των σημαντικών αιτημάτων προς τους αρμόδιους κρατικούς φορείς.

Την συνάντηση τίμησαν με την παρουσία τους επίσης ο κ. Κωσταντίνος Μπαγινέτας Γενικός Γραμματέας ΥΠΑΑΤ, ο κ. Θεοδόσης Αθανασάς Διευθυντής του γραφείου Υπουργού, ο κ. Κωσταντίνος Στουρνάρας Διευθυντής Εγγείων Βελτιώσεων του ΥΠΑΑΤ καθώς και ο κ. Βασίλειος Χατζηπαπάς Διευθυντής του ΓΟΕΒ Θεσσαλονίκης - Λαγκαδά         

Από την ΕΝ.Α.Ε παρευρέθηκαν οι, κ. Κανάκας Βασίλης – Πρόεδρος, Ντούρος, Δημήτριος – Αντιπρόεδρος, Παλαιολόγος Χρήστος – Μέλος και Σφήκας Στάθης – Μέλος.

Στα πλαίσια της συνάντησης συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

Μεγάλα έργα υποδομής στον Αρδευτικό Τομέα.

Διακρατική συμφωνία για το αρδευόμενο νερό του Αξιού Ποταμού.

Μέτρο 4.3.1. Επενδύσεις στις έγγειες βελτιώσεις, τριπλασιασμός κονδυλίου.

Θέματα ενέργειας.

Νόμος 4412 , Διπλασιασμός Β.37

Έπειτα από εμπεριστατωμένη συζήτηση ο Υπουργός έδωσε εντολή να υπάρξει συνεργασία της ΕΝ.Α.Ε με τον Γενικό Γραμματέα, για την διαμόρφωση του Νέου Νόμου για τους ΟΕΒ.

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις