Συνάντηση του Προέδρου του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

Την Τετάρτη 3 Απριλίου 2013, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, με τους Προέδρους των Επιστημονικών Επιμελητηρίων κ.κ. Σπυρίδων Μάμαλη, Πρόεδρο του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), κ.  Χρήστο Σπίρτζη, Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.). και κ. Γεώργιο Κυδωνάκη, Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Ο.Ε.Ε.). Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αθανάσιος Κυριαζής.

Τα κύρια θέματα της συνάντησης ήταν η μεταρρύθμιση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων, τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων των ΤΕΙ και των Πανεπιστημίων, οι αλλαγές που προωθούνται κυρίως στο Τεχνολογικό Λύκειο, καθώς και οι δράσεις στο πλαίσιο της Δια Βίου Μάθησης.

Ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. δήλωσε, ότι ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν με τον Υπουργό ήταν ο κομβικός ρόλος των Επιμελητηρίων στη Δια Βίου Μάθηση, ενημέρωσε ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης κατατέθηκαν προτάσεις για το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων, και επισήμανε ότι σε επόμενο χρονικό διάστημα, σε συνεργασία με τα άλλα δύο Επιμελητήρια, θα κατατεθούν ουσιαστικές προτάσεις για μία σειρά θεμάτων όπως είναι η διάρθρωσης της αγοράς στην Ελλάδα, τα επαγγελματικά δικαιώματα, οι πιστοποιήσεις και το περίγραμμα των επαγγελματικών δεξιοτήτων, που απαιτούνται από τον τεχνίτη μέχρι τον ειδικό επιστήμονα.

Ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. τόνισε ότι ένα από τα κρίσιμα θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν είναι ο τρόπος άσκησης των τεχνικών επαγγελμάτων με κοινό στόχο την άρση των αναπτυξιακών εμποδίων και των αδικιών που δημιουργούνται στους αποφοίτους όλων των βαθμίδων των τεχνικών επαγγελμάτων και επισήμανε ότι το Τ.Ε.Ε. θα συμμετέχει ενεργά στον ουσιαστικό διάλογο που ξεκίνησε ο Υπουργός για όλα τα ζητήματα, ενώ ο Πρόεδρος του Ο.Ε.Ε. δήλωσε ότι το Ο.Ε.Ε. θα συμμετέχει ενεργά στο διάλογο ως ο αρμόδιος φορέας γνωμοδότησης σε θέματα εκπαίδευσης του οικονομικού τομέα.

Τέλος, ο Υπουργός τόνισε ότι η ανάκαμψη της χώρας περνά από την αναγέννηση του εκπαιδευτικού συστήματος και την αναβάθμιση της Δια Βίου Μάθησης, γνωστοποίησε τη σύσταση Ομάδας Έργου με τη συμμετοχή των Προέδρων των Επιμελητηρίων, στο πλαίσιο της οποίας θα συζητηθούν ζητήματα, όπως η απόδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων στους αποφοίτους του Δημόσιου Πανεπιστημίου και των ΤΕΙ και ενημέρωσε ότι θα συνεχίσει τις συναντήσεις με τους παραγωγικούς φορείς και τους κοινωνικούς εταίρους τις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις