Πέτσας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα
Προβληματισμός για τον αριθμό των SMS

«Πάντα υπάρχουν νέα μέτρα στο τραπέζι εάν δεν εφαρμόζουμε τα υφιστάμενα. Αυτό έγινε τους τελευταίους μήνες της αντιμετώπισης της πανδημίας. Όταν δεν τηρούμε τα μέτρα που συστήνουν οι ειδικοί σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, αναγκαζόμαστε αργότερα να παίρνουμε πιο σκληρά περιοριστικά μέτρα» τόνισε ο κ. Πέτσας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Αναφερόμενος στην αυξημένη κινητικότητα στους δρόμους, τόνισε πως υπάρχουν κάποιοι λόγοι που την δικαιολογούν, όπως είναι τα δημοτικά σχολεία, τα οποία σε αντίθεση με τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παραμένουν ανοιχτά. «Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση πηγαίνουν κάθε πρωί 650.000 μαθητές και υπάρχει μετακίνηση γονέων και μαθητών. Επίσης, υπάρχουν και κάποιες άλλες οικονομικές δραστηριότητες που παραμένουν ανοιχτές, ενώ ήταν κλειστές στο πρώτο lockdown. Θα δούμε τι πρέπει παραπάνω να κάνουμε για να περιορίσουμε την κινητικότητα η οποία είναι και ο βασικός εχθρός που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, γιατί αυτός είναι που τρέφει τον κοροναϊό» τόνισε.

Μείωση 35-40% της κινητικότητας της πρώτες μέρες του lockdown

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για τις πρώτες ημέρες του lockdown λέγοντας ότι παρατηρείται  «μείωση του 35-40% της κινητικότητας τις πρώτες ημέρες του lockdown.

Χρειάζεται να πάμε λίγο πιο κάτω απ’ αυτά τα επίπεδα κι ό,τι χρειαστεί να κάνουμε είτε σε εθνικό επίπεδο είτε σε περιφερειακό επίπεδο το επόμενο χρονικό διάστημα, θα το κάνουμε».

Προβληματισμός για τον αριθμό των SMS

Στο μικροσκόπιο των ειδικών θα βρεθεί η εκτόξευση των SMS προς το 13033. Και αν τα μηνύματα που αποστέλλονται κατά τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες αφορούν γονείς που πηγαίνουν τα παιδιά τους στα σχολεία, ή άλλες εργασίες, έντονο προβληματισμό προκαλούν τα μηνύματα μετά τις 21:00.

Πιο συγκεκριμένα, εάν τα μέτρα δείχνουν πως δεν αποδίδουν, τότε είναι πιθανό θα πάμε σε ακόμη αυστηρότερο lockdown, ακόμα και με απαγόρευση κυκλοφορίας μετά από τις 21:00 το βράδυ, με… ελάχιστες εξαιρέσεις.

Δεν αποκλείεται επίσης να μπει πλαφόν στα SMS αλλά και «ταβάνι» στον χρόνο που απαιτείται π.χ. για να κάνει κάποιος τα ψώνια ή να πάει για άθληση. Επίσης αναμένονται διευκρινίσεις για την αποστολή του κωδικού 6 για άσκηση και άθληση ότι θα αφορά μετακίνηση εντός των ορίων του Δήμου κατοικίας του πολίτη.

Παράλληλα, υπάρχουν σκέψεις το ίδιο να ισχύσει με τον κωδικό 2 για την προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης, εκτός από την περίπτωση που πολίτης πρέπει να πάει το αυτοκίνητο του στο συνεργείο ή αντικειμενικής αδυναμίας μη εύρεσης καταστήματος προμήθειας τροφίμων εντός των δημοτικών ορίων. Για παράδειγμα στις περιπτώσεις μικρών χωριών ή οικισμών που καταστήματα τροφίμων βρίσκονται κοντά σε όμορους δήμους.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις