ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΙΓΜΕ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα: «Η επιστημονική έρευνα ως απάντηση στην κρίση» που οργάνωσε το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΙΓΜΕ, στην Αθήνα.

Βασικός ομιλητής της ημερίδας ήταν ο κ. Χ. Σμυρνιώτης, Πρόεδρος του Συνδικάτου, ενώ την ημερίδα χαιρέτησαν οι Βουλευτές κ.κ. Δ. Σταμενίτης (ΝΔ), Χ. Καφαντάρη (ΣΥΡΙΖΑ), Ρ. Μακρή (ΑΝΕΛ), Δ. Μανωλάκου (ΚΚΕ), Β. Οικονόμου (ΔΗΜΑΡ) και Φ. Χόρτης (μέλος ΠΚΕ του ΠΑΣΟΚ). Επίσης, χαιρετισμούς και εισηγήσεις παρουσίασαν ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. κ. Σ. Μάμαλης, ο κ. Τ. Μαυρίδης από το Τ.Ε.Ε. και ΠΣΜΜΜΜ, ο κ. Κ. Στυλιανίδης Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, ο κ. Α. Παπαδημητρίου Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, ο κ. Α. Παπαφωτίου Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, οι Καθηγητές κ.κ. Μ. Φυτίκας, Κ. Παπαζάχος, Σ. Στείρος, Δ. Δαμίγος, καθώς και οι Ερευνητές κ.κ. Α. Καραγεώργης (ΕΛΚΕΘΕ), Χ. Χαλούλου (ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ), Σ. Τάσσος (ΓΕΩΔΥΝΑΜΙΚΟ), Κ. Σάββα (ΕΚΚΕ), Μ. Δαμασιώτης (ΚΑΠΕ) και Δ. Μπαμπασίκας (Εκπ.Παν.Συλ.Εργ.ΕΛΠΕ). Χαιρετισμούς επίσης κατέθεσαν η Πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΓΜΕ κα. Μ. Γρόσσου, ο κ. Γ. Βαρελάς εκπρόσωπος της ΠΟΣΠΕΡΤ, ενώ επίσης συγκινητικό ήταν και το μήνυμα του Μανώλη Γλέζου ο οποίος έστειλε και Σχέδιο Ψηφίσματος που εγκρίθηκε ομόφωνα από τους παρευρισκόμενους.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., κ. Σπυρίδων Μάμαλης, τόνισε ότι το θέμα της ημερίδας ανταποκρίνεται στους 2 βασικούς άξονες τους οποίους έχει θέσει ως προτεραιότητα το Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.:
α) την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα της οικονομίας ως απάντηση στην οικονομική κρίση και
β) την ανάδειξη της έρευνας ως στοιχείο της παραγωγικής διαδικασίας μέσα σε ένα συνολικό πλαίσιο ανάδειξης του ρόλου των Γεωτεχνικών σε αυτή.
Ο Πρόεδρος, ανέδειξε την ανάγκη ενίσχυσης της έρευνας σε όλους τους τομείς, τόνισε τα σημεία των κρατικών ερευνητικών δομών και εξήρε το έργο του ΙΓΜΕ στους τομείς που υπηρετεί. Καταδίκασε την πολιτική των ΚΥΑ και τόνισε το ρόλο της συσσωρευμένης γνώσης του ανθρώπινου δυναμικού και του αρχειακού πλούτου που υπάρχει στο ΙΓΜΕ.

Τέλος, εξέφρασε τη συμπαράσταση του στον αγώνα των εργαζομένων του ΙΓΜΕ και δήλωσε πως το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. θα βρίσκεται δίπλα τους με όποιο τρόπο μπορεί και μας ζητηθεί.



ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις