Ομοσπονδία Παραγωγών Λαϊκών Αγορών: Ζητούν Επιστροφή στην Κανονικότητα
Ομοσπονδία Παραγωγών Λαϊκών Αγορών: Ζητούν Επιστροφή στην Κανονικότητα

Στην Αναφορά τους οι Ομοσπονδίες των λαϊκών αγορών επισημαίνουν το πρόβλημα, το οποίο αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί, «…οι οποίοι αν και προσπαθούν να κάνουν χρηστή διαχείριση των παραγόμενων ποσοτήτων τους, με την αντίστοιχη διάθεσή τους σε τιμές ικανοποιητικές, εν τούτοις κάτι τέτοιο καθίσταται αδύνατο λόγω των συνθηκών».

Τέλος, σημειώνεται ότι «…το αίτημά τους για άρση του μέτρου 50% λειτουργίας των λαϊκών αγορών, αποκτά βάση για να εξεταστεί εκ νέου σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις στην υγειονομική κατάσταση της χώρας και είναι αίτημα δίκαιο».

Κύριε υπουργέ, στην έναρξη των συζητήσεων μας μ. τετάρτη 28 Απριλίου για την επιστροφή των λαϊκών αγορών στην κανονικότητα,  αναφερόμασταν στην επερχόμενη ανοιξιάτικη σοδειά που θα κατέληγε στις xωματερές, κάτι που κι εσείς τηλεοπτικά και δημόσια παραδεχτήκατε.

Σήμερα, έχουμε φτάσει στο κομβικό σημείο να μιλάμε πλέον για την πιθανότητα απώλειας και της καλοκαιρινής σοδειάς με τραγικές και ανυπολόγιστες συνέπειες!! Κύριε υπουργέ,το θέμα είναι άκρως σοβαρό για το σύνολο της χώρας, παραγωγούς...επαγγελματίες....καταναλωτές...οικονομία κι οι αναίτιες αναβολές της απόφασης για πλήρη άρση των μέτρων κι επιστροφή των λαϊκών αγορών στην κανονικότητα δεν αρμόζουν σε μια υπεύθυνα συντεταγμένη πολιτεία.

Δεν συνταιριάζουν τα γεγονότα του αιφνίδιου κλεισίματος των λαϊκών αγορών εκείνης της παρασκευής βράδυ προς Σάββατο 21/03/2021 και του ξαφνικού, αμεσου αποκλεισμένων παραγωγών της περιφέρειας , με την άνευ λόγου κι αιτίας τωρινή καθυστέρηση.

Πρέπει άμεσα κι υπεύθυνα να προασπιστείτε την απρόσκοπτη προσέλευση παραγωγών και επαγγελματιών στις λαϊκές αγορές, πάντα τηρούμενων των μέτρων προστασίας που ισχύουν σε όλη την κοινωνία γύρω μας χωρίς καμιά άλλη αναβολή .άμεσα, από την ερχόμενη Δευτέρα.... πρέπει οι λαϊκές αγορές να πάρουν πίσω την μορφή και την ζωή τους με την έγκαιρη προς εμάς ενημέρωση,  ώστε κι εμείς υπεύθυνα όπως πάντα να προβούμε στις ανάλογες απαιτούμενες ενέργειες.

Οφείλετε, ανάμεσα στους "λίγους" και τους "πολλούς", να διαλέξετε τους πολλούς !!οι λίγοι, οι οποίοι " υπερασπίζονται" κι επιθυμούν την διατήρηση του 50-50, κινούνται από προσωπικά κίνητρα και οφέλη. επιζητούν το προσωπικό κέρδος, αδιαφορώντας για την οικονομική ανέχεια στην οποία  βυθίζουν τους πολλούς παραγωγούς κι επαγγελματίες!!αδιαφορουν  για την ανεπανόρθωτη ζημιά που προκαλείται στην αγροτική οικονομία! αδιαφορουν  για τα οφέλη που εισπράττει  ο καταναλωτής ... οικονομικά και ποιοτικά !! επάρκεια και αφθονία προϊόντων!!!

Όταν οι λαϊκές αγορές λειτουργούν στην κανονικότητα τους υπεύθυνα κι αρμόδια δώστε τώρα ένα οριστικό τέλος σε όλα αυτά, ανοίγοντας το δρόμο της κανονικότητας, το δρόμο της ομαλής λειτουργίας και τροφοδοσίας των λαϊκών αγορών και κλείνοντας την είσοδο σε μικροσκοπιμότητες  και συμφέροντα που τις χειραγωγούν                                                          

Συνυπογράφουν  οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών  και οι Γεν. Γραμματείς των Ομοσπονδιών

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις