Corteva Agriscience: Καινοτόμες θεραπείες σπόρων και αποκλειστικές συμφωνίες για βιώσιμη γεωργία
Corteva Agriscience: Καινοτόμες θεραπείες σπόρων και αποκλειστικές συμφωνίες για βιώσιμη γεωργία

Οι εκτιμήσεις της Corteva Agriscience δείχνουν ότι οι καινοτόμες επεξεργασίες σπόρων χρησιμοποιούνται σε περισσότερα από 10 εκατομμύρια εκτάρια στην Ευρώπη καθώς η εταιρεία επιταχύνει τις προσπάθειες για την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για προϊόντα φυσικής προέλευσης.

Τα Lumidapt® και Lumibio Kelta, ένας νέος τύπος επεξεργασίας σπόρων λιπασμάτων μικροθρεπτικών συστατικών και ανάπτυξης που αναπτύχθηκε από τη θυγατρική εταιρεία Marrone Bio Innovations Pro Farm Technologies, χρησιμοποιήθηκαν στα κορυφαία προϊόντα της εταιρείας Pioneer® καλαμπόκι, ελαιοκράμβη χειμώνα και προϊόντα σπόρου ηλίανθου.

"Τα προϊόντα διατροφής ανάπτυξης που προέρχονται από φυσικές πηγές παρέχουν μια μοναδική ευκαιρία να βοηθήσουν τους αγρότες να κινηθούν προς πρακτικές που έχουν οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη", δήλωσε ο Andre Negreiros, Seed Applied Technologies Leader, Europe στην Corteva Agriscience.

«Είμαστε περήφανοι που βλέπουμε αυτή τη λύση να υιοθετείται σε ολόκληρη την Ευρώπη και να συμβάλλει σε πιο βιώσιμες γεωργικές πρακτικές. Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τόσο ευρεία χρήση μιας τέτοιας τεχνολογίας με εξαιρετικές επιδόσεις και αποτελέσματα. "

Η Monica Sorribas, Marketing Leader, Europe στην Corteva Agriscience πρόσθεσε: «Δεσμευόμαστε για ασταμάτητη καινοτομία που θα βοηθήσει στην αύξηση της κερδοφορίας για τους αγρότες, διευκολύνοντας παράλληλα τη βιώσιμη γεωργία σύμφωνα με τις προσδοκίες των καταναλωτών και τους στόχους μας για τη βιωσιμότητα του 2030.

«Τα Lumidapt® και Lumibio Kelta έχουν αποδειχθεί ότι επιτρέπουν την καλύτερη καλλιέργεια, με προγενέστερη εμφάνιση, ισχυρότερες ρίζες και υγιή νεαρά φυτά», συνέχισε. "Τα φυσικά προερχόμενα προϊόντα είναι επίσης απαλλαγμένα από μικροπλαστικά και συμβαδίζουν με τις προσπάθειες μείωσης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της γεωργίας."

Την ίδια ώρα η Corteva Agriscience συνεχίζει να χτίζει ένα νέο Κέντρο Seed Applied Technologies (CSAT) στη νοτιοδυτική Γαλλία, με στόχο να βοηθήσει τους αγρότες της Ευρώπης να ξεκινήσουν τις καλλιέργειες τους στην καλύτερη αρχή και να επιτύχουν μια επιτυχημένη συγκομιδή.

Τα CSAT λειτουργούν ως εργαστήριο, κέντρο δοκιμών και μονάδα επεξεργασίας σπόρων, με αυστηρές διαδικασίες για την ανακάλυψη, τη διαμόρφωση και τον πραγματικό κόσμο δοκιμών εφαρμογών τεχνολογίας σπόρων. Αυτή η διαδικασία επιτρέπει στις επεξεργασίες σπόρων να προστατεύσουν και να εκτελέσουν για την επίλυση προκλήσεων στο αγρόκτημα, παρέχοντας αξία για τους καλλιεργητές.

Αργότερα φέτος, η Corteva Agriscience θα λανσάρει ένα νέο προϊόν δημητριακών, YMPACT®, που αναπτύχθηκε χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες ως αποτέλεσμα εμπορικής συμφωνίας με την Pro Farm Technologies.

Βάσει της συμφωνίας, η Corteva Agriscience θα αναπτύξει και θα εμπορευματοποιήσει αποκλειστικά μια σειρά βιολογικών προϊόντων που εφαρμόζονται σε σπόρους με βάση την ιδιόκτητη τεχνολογική πλατφόρμα της Pro Farm, για να δώσει στους ευρωπαίους καλλιεργητές τα καλύτερα διαθέσιμα εργαλεία για την τόνωση της ανάπτυξης των φυτών και τη βελτίωση της υγείας των φυτών, με αποτέλεσμα βελτιωμένες αποδόσεις και καλλιέργειες ποιότητα.

Ο Andre Negreiros πρόσθεσε: «Το είδος της επιτυχίας που έχουμε δει με τα Lumidapt® και Lumibio Kelta είναι δυνατό μόνο χάρη στην ισχυρή δέσμευση της Corteva Agriscience με καινοτόμους συνεργάτες όπως η Marrone Bio Innovations (MBII) και η Pro Farm Technologies και η μοναδική σχέση που έχουμε με αγρότες και καταναλωτές σε όλη την Ευρώπη. "

Ως μέρος της δέσμευσής της να ικανοποιήσει τη ζήτηση των καταναλωτών για πιο βιώσιμη γεωργία, η Corteva ανακοίνωσε επίσης μια αποκλειστική συμφωνία εμπορευματοποίησης, προμήθειας και διανομής με την Eden Research plc για την υποστήριξη των αγροτών καθώς προσπαθούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καταναλωτών για πιο βιώσιμη γεωργία. Η συμφωνία Eden Research αναφέρεται σε προϊόντα που χρησιμοποιούν μικροκάψουλες Sustaine ™, οι οποίες είναι φυσικά προερχόμενες, χωρίς πλαστικές, βιοαποικοδομήσιμες μικρο-σφαίρες που προέρχονται από ζύμη.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις