Ολοκληρώθηκε  το 12ο Φεστιβάλ Τοπικών Προϊόντων στο Καρυδοχώρι Σερρών
Ολοκληρώθηκε το 12ο Φεστιβάλ Τοπικών Προϊόντων στο Καρυδοχώρι Σερρών

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το 12ο Φεστιβάλ Τοπικών Προϊόντων στο Καρυδοχώρι Σερρών την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021. Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το ορεινό χωριό του Δήμου Σιντικής, το οποίο μπορεί να αριθμεί 35 μόνιμους κατοίκους, καταφέρνει ωστόσο και πρωταγωνιστεί στις επιλογές του κάθε επισκέπτη.

Διοργανωτής της εκδήλωσης ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρυδοχωρίου ο "Άγιος Αθανάσιος", ο οποίος πρόσφερε ζέστη παραδοσιακή φασολάδα, πατάτα σαλάτα και φρέσκο ζυμωτό ψωμί σε ξυλόφουρνο.

Οι επισκέπτες, αφού γνώρισαν τα ποιοτικά προϊόντα των παραγωγών της κοιλάδας του Κρουσοβίτη (Φαιά Πέτρα, Καπνόφυτο, Αχλαδοχωρί και Καρυδοχώρι),  αγόρασαν κάστανα, καρύδια, κρασιά, τσίπουρα, μήλα, και άλλα πολλά, τιμώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το δύσκολο έργο του Έλληνα αγρότη-παραγωγού.

Με την σειρά τους οι παραγωγοί δήλωσαν απόλυτα ευχαριστημένοι, τονίζοντας πως ξεπούλησαν τις παραγωγές τους και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά.

Οι επισκέπτες είχαν παράλληλα την ευκαιρία να περιηγηθούν στα πέτρινα γεφύρια του Κρουσοβίτη αλλά και στα στενά του γραφικού χωριού, το οποίο διατηρεί την μοναδική παραδοσιακή αρχιτεκτονική του.

Τέλος, ιδιαίτερο "χρώμα" κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έδωσε μουσικό συγκρότημα, το οποίο έπαιξε παραδοσιακά τραγούδια της Μακεδονίας, ενώ υπήρξε και συνοδεία ποντιακής λύρας.

*Τηρήθηκαν αυστηρά όλα τα μέτρα κατά του Covid19. 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις