Συνάντηση του Βουλευτή Γρεβενών κ. Πάτση με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Μελά
Συνάντηση του Βουλευτή Γρεβενών κ. Πάτση με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Μελά

Ο Βουλευτής Γρεβενών κ. Ανδρέας Πάτσης πραγματοποίησε συνάντηση την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022, με τον Πρόεδρο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε κ. Δημήτρη Μελά στα γραφεία του Οργανισμού.

Ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων είναι ο Ελληνικός Οργανισμός πληρωμών των κοινοτικών ενισχύσεων που λειτουργεί από το 2001 υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και εποπτεύεται από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στόχος του ΟΠΕΚΕΠΕ ως Οργανισμού Πληρωμών είναι να καταβάλλει έγκαιρα , σωστά και με διαφάνεια τις αγροτικές ενισχύσεις που χορηγούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στον γεωργικό τομέα.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν και τέθηκαν θέματα  που προέκυψαν από τη διασταύρωση των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης με τα στοιχεία από την ΑΑΔΕ, του ΑΤΑΚ, της επιλεξιμότητας αγροτεμαχίων, των ψηφιοποιημένων αγροτεμαχίων και την κατανομή κοινοτικού, δημόσιου βοσκοτόπου κατά την πληρωμή. Επίσης μίλησαν για τις βιολογικές καλλιέργειες την νέα ΚΑΠ  και τα δικαιώματα των ανθρώπων που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα στην Δυτική Μακεδονία και ιδιαίτερα στα Γρεβενά.

Ακόμα πολύ σημαντικό θέμα στα όσα  συζητήθηκαν ήταν λίστα με διοικητικές ενέργειες και ενστάσεις από αγρότες της ΠΕ Γρεβενών τους οποίους εκπροσώπησε ο Βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης ώστε οι φάκελοι που κατέθεσαν με διορθώσεις εκ νέου (λόγω λαθών) να προσεχθούν και να ελεγχθούν με μεγάλη  προσοχή και εξονυχιστικό έλεγχο ώστε να αποδοθεί δίκαιη αντιμετώπιση και εκπόνηση της τελικής απόφασης .

Ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ ήταν πολύ θετικός και η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα . Σε ότι αφορά τα παραπάνω η ενημέρωση του Βουλευτή σε σχέση με τα θέματα που έθεσε θα υπάρξει άμεσα,  νέα συνάντηση εργασίας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις