Γεωτεχνικοί και με τη βούλα

Ανακοίνωση για την αναγγελία έναρξης άσκησης του Γεωτεχνικού επαγγέλματος εξέδωσε το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.
Ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους  ότι, με την υπ’ αριθ. 3115/9-9-2013 εγκύκλιο, παρέχονται διευκρινίσεις για  τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθείται στο εξής για την άσκηση του Γεωτεχνικού  επαγγέλματος, μετά από την αντικατάσταση της άδειας άσκησης Επαγγέλματός με την  αναγγελία έναρξης άσκησης του Γεωτεχνικού Επαγγέλματος (Eγκύκλιος 3115/9-9-2013).
Όπως επισημαίνει το ΓΕΩΤΕΕ, το επάγγελμα του γεωτεχνικού, δηλαδή γεωπόνου, ιχθυολόγου, δασολόγου, κτηνιάτρου ασκείται αποκλειστικά από τους γεωτεχνικούς που είναι τακτικά μέλη του ΓΕΩΤ.Ε.Ε..
Όλοι όσοι ενδιαφέρονται να ασκήσουν το γεωτεχνικό επάγγελμα λόγω της εγκυκλίου θα πρέπει να υποβάλλουν στο ΓΕΩΤ.Ε.Ε. δήλωση αναγγελίας  έναρξης άσκησης του Γεωτεχνικού επαγγέλματος (Έντυπο Αναγγελίας Έναρξης Άσκησης Γεωτεχνικού Επαγγέλματος), μαζί με τα δικαιολογητικά, που αναφέρονται σε αυτήν.
Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε., μετά την υποβολή της δήλωσης χορηγεί βεβαίωση υποβολής αναγγελίας, ενώ παράλληλα προχωρά στον έλεγχο των υποβληθέντων δικαιολογητικών, με σκοπό τη διαπίστωση της συνδρομής των νομίμων προϋποθέσεων για την έναρξη άσκησης του γεωτεχνικού επαγγέλματος.
Η παραπάνω διαδικασία ολοκληρώνεται με την χορήγηση βεβαίωσης συνδρομής νομίμων προϋποθέσεων έναρξης άσκησης του γεωτεχνικού επαγγέλματος και δελτίου ταυτότητας από το ΓΕΩΤ.Ε.Ε., εντός τριών (3) μηνών από την ημερομηνία υποβολής της αναγγελίας και της πλήρους υποβολής όλων των προβλεπομένων νομίμων δικαιολογητικών.
Παράλληλα, ενημερώνεται σχετικά το Μητρώο Απασχόλησης που τηρεί το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. και η ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου στο Διαδίκτυο με τα στοιχεία του εν λόγω Μητρώου, στην οποία έχουν πρόσβαση όλοι.  
Για οποιαδήποτε πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Επιμελητήριο, στα τηλέφωνα 2310/278817-8 (εσωτ. 1 & 2 - Αρχείο Μελών, κ.κ. Ασπασία  Πρίτσα, Άρτεμη Μπαρουκτσή και Σοφία Καρακασίδου και εσωτ. 3 – Λογιστήριο, κ.κ. Άρια Ιωαννίδου και Όλγα Μουτσιλάκη).
 
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις