Νέο διατροφικό σκάνδαλο με άλογα - πειραματόζωα

ΠΑΡΙΣΙ. Νέο διατροφικό σκάνδαλο ταλανίζει τη Γαλλία και τούτη τη φορά πάλι το αλογίσιο κρέας πρωταγωνιστεί.    

Αστυνομικοί εισέβαλαν στο δημοτικό σφαγείο της πόλης Ναρμπόν, στο γαλλικό Νότο, μετά από πληροφορίες που υπήρχαν για πώληση αλογίσιου κρέατος. Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, το κύκλωμα κατάφερνε με τη βοήθεια κτηνιάτρων να πλαστογραφήσει χαρτιά για να πουλήσει αλογίσιο κρέας σε κρεοπωλεία.

Όμως τα άλογα αυτά, σύμφωνα με πρακτορείο Ρόιτερ είχαν χρησιμοποιηθεί πιθανότητα ως πειραματόζωα, κάτι που είθισται από τις φαρμακευτικές εταιρίες εφόσον έχουν νόμιμες άδειες.    

Μέχρι στιγμής έγιναν 21 προσαγωγές ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα. Η μαφία του κρέατος στην Ε.Ε. καλά κρατεί και δυστυχώς εξαιτίας της την πληρώνουν κι Έλληνες παραγωγοί.

Απανωτά διατροφικά σκάνδαλα συμβαίνουν και στη Γερμανία, παρόλο που εδώ φτάνει ο απόηχός τους.
Το χειρότερο είναι ότι η Ελλάδα λόγω ελλείψεων στην αγορά, αγοράζει γαλλικό κρέας και την ίδια στιγμή υπάλληλοι του ΕΦΕΤ μπαίνουν σε διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο στόχαστρο είναι οι οδηγοί του οργανισμού, κάτι που σημαίνει ότι σε μια περίοδο που τα διατροφικά σκάνδαλα είναι σε πλήρη εξέλιξη το επιστημονικό δυναμικό του ΕΦΕΤ είναι αποδυναμωμένο.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις