Κιλελέρ: Ο Γεωργαντάς υπεραμύνθηκε των μέτρων για τους αγρότες αλλά εκείνοι...απουσίαζαν
Κιλελέρ: Ο Γεωργαντάς υπεραμύνθηκε των μέτρων αλλά οι αγρότες...απουσίαζαν

Παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργου Γεωργαντά πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός των της επετείου των 112 χρόνων από την εξέγερση των Θεσσαλών αγροτών στο Κιλελέρ.

Στην ομιλία στο χώρο του μνημείου ο υπουργός αναφέρθηκε στον κυρίαρχο ρόλο που παίζει ο αγροτικός τομέας της χώρας, ιδιαίτερα στην κρίσιμη αυτή περίοδο που πλανάται διατροφική κρίση στην Ευρώπη, τονίζοντας ότι υπάρχουν πλέον εργαλεία χρηματοδοτικά στήριξης των αγροτών και κτηνοτρόφων και για  την ενίσχυση του κόστους παραγωγής, ώστε να μη μείνουν φέτος ακαλλιέργητες εκτάσεις στη χώρα.

Τα μέτρα αυτά λήφθηκαν στο πρόσφατο συμβούλιο των υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. και το αμέσως επόμενο διάστημα θα εξειδικευτούν, ενώ στάθηκε και σε εκείνα που έχουν ήδη ληφθεί από την κυβέρνηση, όπως η κατάργηση του ΕΦΚ πετρελαίου για τους αγρότες και η επιστροφή του 4% του τζίρου των κτηνοτρόφων, καθώς και η μείωση στο 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής στο αγροτικό ρεύμα.

Αποτελείτε τον πυλώνα ανάπτυξης της χώρας, ανέφερε ο υπουργός στους αγρότες, μόνο που οι αγρότες απουσίαζαν, αφού είχαν φροντίσει να γιορτάσουν την εξέγερση χωριστά μία εβδομάδα πριν...

«Περάσαμε στη Βουλή μια διάταξη με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, με την οποία ζητάμε για συγκεκριμένα προϊόντα, κατά βάση για τις πρώτες ύλες, τις ζωοτροφές, τα λιπάσματα, το σιτάρι κλπ., από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, να μας δηλώσουν τα αποθέματά τους. Η σχετική ΚΥΑ θα εκδοθεί τη Δευτέρα κι εντός 48 ωρών πρέπει να δηλωθούν τα αποθέματα και το σημείο, στο οποίο βρίσκονται» δήλωσε νωρίτερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή.

Στην τελετή έδωσαν το παρών ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος που είναι και οι διοργανωτές της εκδήλωσης, καθώς και βουλευτές, άλλες θρησκευτικές, πολιτικές και διοικητικές αρχές.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις