Εγκαταλείπουν οι αγρότες τα θερμοκήπια λόγω… ρεύματος
Εγκαταλείπουν οι αγρότες τα θερμοκήπια λόγω… ρεύματος

Το ενεργειακό κόστος έχει γίνει δυσβάσταχτο και είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους αγρότες και τις καλλιέργειες που διατηρούν σε θερμοκήπια

Τα σημάδια είναι ορατά σε περιοχές όπως η Μεσαρά, όπου αρκετοί αγρότες αδυνατούν πλέον να φυτεύσουν τα θερμοκήπια τους ενώ άλλοι περιόρισαν δραστικά τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις τους λόγω αυξημένου κόστους.

Θερμοκήπια που δεν έχουν σκεπαστεί, ενώ σε άλλα διακρίνονται οι τρύπες στα νάυλον, αποτελούν εικόνες που φωτογραφίζουν την οικονομική αδυναμία αρκετών αγροτών να καλλιεργήσουν ενώ άλλοι περιόρισαν δραστικά τις καλλιέργειες τους, λόγω του υψηλού κόστους.

Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα στο Τυμπάκι και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς.

Την ίδια ώρα, καταγράφεται μειωμένη παραγωγή σε διάφορα αγροτικά προϊόντα, γεγονός που ανεβάζει τις τιμές στα δημοπρατήρια και κατ’ επέκταση στο καλάθι της νοικοκυράς και με υπαρκτό τον κίνδυνο ελλείψεων στην αγορά, το επόμενο χρονικό διάστημα.

Οι τιμές είναι απλησίαστες, τονίζουν αγρότες οι οποίοι δείχνουν τα τιμολόγια και τις τιμές – φωτιά, οι οποίες βάζουν φραγμό στις καλλιέργειες, γεγονός που αποδεικνύει πως η ακρίβεια σαρώνει και την περιοχή της Μεσαράς, με τους καταναλωτές να βρίσκονται σε απόγνωση και να ζητούν αυστηρούς ελέγχους στην αγορά

Οι συνέπειες είναι ήδη ορατές στη Μεσαρά, με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου του Δήμου Φαιστού κ. Μανόλη Ορφανουδάκη να κρούει το καμπανάκι των ελλείψεων σε ορισμένα προϊόντα.

Οδηγούμαστε από το κακό στο χειρότερο, τονίζουν καταναλωτές σχολιάζοντας το νέο κύμα ακρίβειας και τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στη τσέπη και την καθημερινότητά τους.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις