Πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο των αγροκτηνοτρόφων στην Ελασσόνα

Με μικρή συμμετοχή, λόγω των αυξημένων εργασιών αυτό το διάστημα, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας συλλαλητήριο των αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων της επαρχίας Ελασσόνας.

Μετά το τέλος του συλλαλητηρίου, ο πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ολύμπου - αγροτοσυνδικαλιστής Στέλιος Καραμούλας δήλωσε στο σταθμό μας τα εξής: «Υλοποιώντας την απόφαση της Πανελλαδικής σύσκεψης που έγινε στην Αγιά από τους μηλοπαραγωγούς, μαζευτήκαμε σήμερα στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας.

Ουσιαστικά έχει να κάνει με μια σειρά από προϊόντα, μήλα, αμύγδαλα, καρύδια, φιστίκια και ροδάκινα που βγαίνουν εκτός της συνδεδεμένης ενίσχυσης, ενώ η κυβέρνηση πέρυσι είχε δεσμευτεί ότι η συνδεδεμένη σε αυτές τις καλλιέργειες θα συνεχιστούν έως το 2027.

Εκτός όμως από το συγκεκριμένο ζήτημα, είναι μία σειρά από άλλα ζητήματα που έχουν να κάνουν, με το υψηλό κόστος παραγωγής, σε καύσιμα, λιπάσματα, ζοωτροφές, εφόδια, έχουν να κάνουν με την τιμή στο αγροτικό ρεύμα, όπως επίσης, οι αγρότες να έχουν εγγυημένες τιμές τέτοιες, που να αφήνουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα αλλά να παρέχουν και στον καταναλωτή ποιοτικά προϊόντα που να μπορεί να τα αγοράσει.

Ζητάμε αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών και απαιτούμε άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις. Να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς στις παραγωγές των αγροτών.

Αυτό που θέλουμε να αναδείξουμε και να φωνάξουμε σε όλους τους τόνους, είναι ότι εξακολουθούμε να έχουν σφυγμό, σηκωνόμαστε από τον καναπέ, βγαίνουμε και διεκδικούμε στο δρόμο και καλούμε όλους τους συναδέλφους να πλαισιώσουν τους αγροκτηνοτροφικούς συλλόγους, ώστε οργανωμένα όλοι μαζί να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε τα δίκαια αιτήματα μας.

Σήμερα η συγκέντρωση μας ήταν προπομπός μεγάλης Πανελλαδικής συγκέντρωσης που θα γίνει στην Αθήνα, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

Είμαστε σε διαρκή εγρήγορση, έχουμε εκλογές αυτό το διάστημα στους αγροκτηνοτροφικούς συλλόγους της Επαρχίας Ελασσόνας ενώ σε λίγο καιρό έχουμε και εκλογές στην Ομοσπονδία, όπου εκεί θα συζητηθούν τα ζητήματα μας, να δούμε πως μπορούμε να διευρύνουμε τον κύκλο μας και να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις πιο δυναμικές».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις