Στις 30 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες εκδήλωση για την επισήμανση των τροφίμων

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της συνεχούς ευαισθητοποίησης της και των δράσεων προώθησης των Προϊόντων Ποιότητας και Γεωγραφικής Ένδειξης, αποτελεί μέλος του δικτύου AREPO, με το οποίο στρατεύεται με κοινό σκοπό, την ανάπτυξη και την προστασία τους, προστατεύοντας έτσι το εισόδημα των παραγωγών και την υγεία των καταναλωτών.

Στις 30 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες εκδήλωση για την επισήμανση των τροφίμων. Στο πλαίσιο της στρατηγικής «Από το αγρόκτημα στο πιάτο«, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτίθεται να θεσπίσει μια εναρμονισμένη υποχρεωτική διατροφική επισήμανση στην πρόσοψη της συσκευασίας. Η AREPO παρά το γεγονός ότι, συμφωνεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι χρειάζεται μια στροφή προς πιο βιώσιμες και υγιεινές συμπεριφορές, που θα επιτρέπει στους καταναλωτές να κατανοούν πλήρως τόσο τις διατροφικές πτυχές ενός τρόφιμου όσο και το ρόλο του στο διατροφικό σύστημα αναφοράς. Ωστόσο εκφράζει τις αντιρρήσεις της ως προς το ότι, οι απλουστευμένες και συνθετικές πληροφορίες ενδέχεται να βλάψουν τα προϊόντα που καλύπτονται από τα συστήματα ποιότητας της ΕΕ, περιορίζοντας τον αντίκτυπο των συνεχιζόμενων προσπαθειών για την πλήρη ανάπτυξη των δυνατοτήτων τους.

Σε δημοσιευμένη επιστολή του προς την Οργανωτική Επιτροπή της AREPO, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός εκφράζει τη στήριξη της Περιφέρειας, η οποία αποτελεί βασικό υποστηριχτή των δράσεων των Περιφερειών της Ε.Ε., στη δημιουργίας σήμανσης αποκλειστικά για τα προϊόντα γεωγραφικών ενδείξεων.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις