ΟΠΕΚΕΠΕ: Ψάχνει «σύννεφο» 5,5 εκατ. ευρώ αλλά… κάθεται σε συννεφάκι

Συντήρηση ψηφιακών συστημάτων αποφάσισε… καλοκαιριάτικα ο ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς σύμφωνα με απόφαση που αναρτήθηκε στη  ΔΙΑΥΓΕΙΑ, με Αρ. πρωτ35067  δίνει ούτε λίγο ούτε πολύ περί τα 5.580.000 ευρώ + ΦΠΑ.
Και όλα αυτά ενώ ο Ιούνιος έχει μπει για τα καλά και η πύλη υποδοχής των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2023 δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί, προκαλώντας εκνευρισμό στον κόσμο της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας.

Προσπαθούμε να καταλάβουμε τι είναι αυτό που συμβαίνει στον ΟΠΕΚΕΠΕ και γιατί δεν λειτουργεί. Αναρωτιόμαστε, μήπως για αυτό το λόγο δεν γίνονται οι πληρωμές ή είναι άλλοι οι λόγοι;

Τέλη Απριλίου είχαμε δημοσιεύσει ένα άλλο διαγωνισμό που τότε τα χρήματα που μοίραζε απλόχερα ο ΟΠΕΚΕΠΕ   έφταναν τα 20 εκατ. ευρώ.

Το «εντυπωσιακό» είναι ότι μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από αγρότες αναρωτιούνται πότε θα σταματήσει η «Οδύσσεια» του ΟΠΕΚΕΠΕ». Πότε θα εκτελέσει το καθήκον του που δεν είναι άλλο από το να καταβάλει τις πληρωμές προς αυτούς στην ώρα τους;

Πάντως αξίζει να αναφέρουμε, ότι στον διαγωνισμό για την πλήρωση της θέσης του Προέδρου στον ΟΠΕΚΕΠΕ, οι τελικοί υποψήφιοι ήταν τρεις, και εικάζεται ότι αυτός που είχε τα περισσότερα μόρια ήταν ο Γιώργος Κέντρος.

Ωστόσο μετά από απόφαση που πήρε πάνω του ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς και τοποθέτησε τον Ευάγγελο Σημανδράκο.

Η «Ιστορία συνεχίζεται»

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις