Δήμος Δίου-Ολύμπου: Επείγουσα υπενθύμιση για άμεσο καθαρισμό ιδιόκτητων οικοπέδων

O Δήμος Δίου-Ολύμπου απευθύνει επείγουσα έκκληση και υπενθυμίζει τους ιδιοκτήτες οικοπέδων που παραμένουν ακαθάριστα για την αναγκαιότητα άμεσου καθαρισμού των εκτάσεων αυτών, για λόγους αποφυγής πρόκλησης πυρκαγιάς.

Πιο συγκεκριμένα καλούνται οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές, μισθωτές και υπομισθωτές:
- οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων εντός σχεδίου πόλης / οικισμού
- εκτάσεων που βρίσκονται σε ακτίνα έως 100 μ. μετά το τέλος του οικισμού
- οικοπέδων εκτός σχεδίου, που περιλαμβάνουν κτίσμα
να προβούν άμεσα σε εργασίες καθαρισμού των ιδιοκτησιών τους και να συντηρούν τις ιδιοκτησίες τους καθ' όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, για την αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της και για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας.
 

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων επιβάλλεται ή καταλογίζεται αντίστοιχα εξ ολοκλήρου στον/στους υπόχρεους από τον Δήμο το σχετικό πρόστιμο. Προστίθεται σε αυτό και η δαπάνη αυτεπάγγελτου καθαρισμού του οικοπέδου, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.

Ο Δήμος βρίσκεται σε συνεργασία με τους προέδρους των Κοινοτήτων και τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου, για την ανεύρεση των ιδιοκτητών των ακαθάρτων ακινήτων, λόγω του μεγάλου όγκου σχετικών αιτημάτων / καταγγελιών που συστηματικά δέχεται η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, Περιβάλλοντος & Πολεοδομίας του Δήμου κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, καθώς και πρακτική αδυναμία άμεσης εύρεσης των ιδιοκτητών ακινήτων, παρά τον ενδελεχή έλεγχο που διενεργείται από τις Υπηρεσίες του Δήμου, στο αρχείο του Δήμου, στην ΑΑΔΕ και στο Εθνικό Κτηματολόγιο.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις