Συνάντηση της ΕΘΕΑΣ με τον υφυπουργό, Δ. Σταμενίτη

Το μεσημέρι της Δευτέρας (21/08) πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΕΘ.Ε.Α.Σ. με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Διονύσιο Σταμενίτη για τα ζητήματα της εφαρμογής των Οικολογικών Σχημάτων στην κτηνοτροφία.

Από την πλευρά της ΕΘ.Ε.Α.Σ. έδωσαν το παρών, ο Πρόεδρος, κ. Παύλος Σατολιάς, ο κ. Αθανάσιος Σωτηρόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, ο Γενικός Διευθυντής, κ. Μόσχος Κορασίδης και ο κ. Ιωάννης Κάτρης, Τεχνικός Εμπειρογνώμονας της ΕΑΣ Αγρινίου.

Τα θέματα που τέθηκαν στο «τραπέζι» αφορούσαν κυρίως τον τρόπο εφαρμογής των Οικολογικών Σχημάτων στην κτηνοτροφία, που δημιουργούν μια ανισορροπία στους κτηνοτρόφους, οι οποίοι παράλληλα πλήττονται και από τον τρόπο εφαρμογής της Αναδιανεμητικής.

Από την ΕΘ.Ε.Α.Σ τέθηκε η πρόταση για την τρέχουσα χρονιά να υπάρξει βελτίωση της εφαρμογής του Οικολογικού Σχήματος για τη βελτίωση των βοσκοτόπων μέσα από προσωρινά Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης. Επιπρόσθετα, όπως τονίστηκε η βιολογική κτηνοτροφία που εμφανίζεται ως νέα διέξοδος αποτελεί ένα σημαντικό ζήτημα, καθώς πρέπει στην πράξη να συνεισφέρει στους κτηνοτρόφους και στο περιβάλλον και όχι στις προσδοκίες κάποιων.

Από την πλευρά του, ο κ. Σταμενίτης, ακούγοντας τους προβληματισμούς των μελών της ΕΘ.Ε.Α.Σ. δήλωσε ότι θα εξετασθούν με θετικό κατά αρχήν πρόσημο οι προτάσεις βελτίωσης και πως το βασικό ζήτημα είναι «να μην χαθούν ευρωπαϊκοί πόροι» σε μια ομολογουμένως δύσκολη χρονιά για τον πρωτογενή τομέα της χώρας και τους αγρότες.

Ο υφυπουργός ζήτησε από την ΕΘ.Ε.Α.Σ. να καταθέσει ένα υπόμνημα με τις προτάσεις βελτίωσης, που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης, προκειμένου αυτές να εξεταστούν ενδελεχώς.

Κλείνοντας, ο κ. Σατολιάς τόνισε πως είναι σημαντικό για τέτοιου είδους τεχνικά ζητήματα, να υπάρχει συνεχής συνεργασία μεταξύ της ΕΘ.Ε.Α.Σ. -λόγω της καθημερινής επικοινωνίας, που έχει με τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς της χώρας- και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να επιλύονται τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι αγρότες και παραγωγοί της χώρας.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις