Μια έκθεση για τα 30 χρόνια της ενιαίας αγοράς περιοδεύει σε όλη την ΕΕ

Ξεκίνησε η «Περιοδεία της Ενιαίας Αγοράς», μια περιοδεύουσα έκθεση που τιμά τις επιτυχίες της ενιαίας αγοράς επ' ευκαιρία της 30ής της επετείου, και η οποία δίνει στους πολίτες την ευκαιρία να συζητήσουν το μέλλον της. Η περιοδεία που ξεκινά από την Τεργέστη της Ιταλίας θα αναδείξει τα πολλά οφέλη και ευκαιρίες της ενιαίας αγοράς. Περιλαμβάνει διαδραστικές δραστηριότητες, ενδιαφέροντα παιχνίδια και ενδιαφέροντες διαλόγους. Στη συνέχεια, η εκδήλωση θα περιοδεύσει σε όλη την Ευρώπη και έως το τέλος του έτους θα έχει επισκεφθεί την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και τη Γαλλία. Το 2024 θα ταξιδέψει σε πολλές άλλες χώρες.

 

Από την αρχή του έτους, έχουν διοργανωθεί πολυάριθμες συζητήσεις, διασκέψεις και εκδηλώσεις σε όλη την ΕΕ για τον εορτασμό των επιτευγμάτων της ενιαίας αγοράς, οι οποίες ενθαρρύνουν τις συζητήσεις για το μέλλον της.

 

Τον Μάρτιο, η Επιτροπή δημοσίευσε μια ανακοίνωση για τον εορτασμό της 30ής επετείου της ενιαίας αγοράς, η οποία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και βασικό μοχλό της. Η ευρωπαϊκή ενιαία αγορά, η οποία ιδρύθηκε την 1η Ιανουαρίου 1993, κατέστησε δυνατή την ελεύθερη κυκλοφορία αγαθών, υπηρεσιών, προσώπων και κεφαλαίων σε ολόκληρη την ΕΕ, διευκολύνοντας τη ζωή των πολιτών και ανοίγοντας νέες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, αποτελεί σημαντικό παράγοντα οικονομικής ανθεκτικότητας της Ευρώπης στη διάρκεια κρίσεων, καθώς και έναν καίριο γεωπολιτικό μοχλό που ενισχύει τη θέση και την επιρροή της ΕΕ στον κόσμο.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις