Ο χρόνος λίγος και ο ΟΠΕΚΕΠΕ σφυρίζει αδιάφορα

Μόλις λίγες ημέρες απομένουν για το κλείσιμο των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2023 και όπως σημείωναν κύκλοι του ΥΠΑΑΤ δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Ωστόσο πολλά είναι τα ερωτηματικά και οι απορίες των αγροτών, μιας και παραμένει θολό το τοπίο σε πολλά ζητήματα σχετικά με τον ΟΣΔΕ. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Οικολογικό Σχήμα 6, το οποίο απαιτεί την αγορά λογισμού, με τους παραγωγούς να μην ξέρουν που να απευθυνθούν και τι να προμηθευτούν, μιας και μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν από το κλείσιμο των δηλώσεων, η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έχει πιστοποιήσει ποια… λογισμικά είναι επιλέξιμα!

Πολλοί είναι οι παραγωγοί που έχουν επικοινωνήσει με το Agrocapital και έχουν τονίσει πως είναι δυνατόν, ενώ η αλλαγή της ΚΑΠ και το νέο πρασίνισμα, τα οποία και απαίτησαν χρόνια διαπραγματεύσεων, να διεκπεραιωθούν μέσα σε διάστημα δυο μηνών.

Ένα επίσης ζήτημα που θέτουν στο τραπέζι είναι γιατί ενώ η φετινή χρονιά είναι μεταβατική, μιας και λόγω της εφαρμογής της νέας ΚΑΠ δεν υπάρχει ημερομηνία για τη κλείσιμο των δηλώσεων ΟΣΔΕ, κάποιοι «βιάζονται» να κλείσουν το σύστημα υποδοχής των δηλώσεων;

Πάντως, αυτό που θα μπορούσαν να κάνουν όλοι οι εμπλεκόμενοι, είναι να κάτσουν γύρω από ένα τραπέζι, να θέσουν επί τάπητος τα ζητήματα και να βρουν λύσεις, προκειμένου να ξέρουν και οι Έλληνες παραγωγοί τι θα πρέπει να κάνουν, για να λάβουν τις ενισχύσεις που τους αναλογούν και να μην βρεθούν μπροστά σε (αρνητικές) εκπλήξεις τέλος Δεκεμβρίου. 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις