Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας: Για την διαδικασία αναδιάρθρωσης κανονισμού ΕΛΓΑ

Επιστολή του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας σχετικά με την διαδικασία αναδιάρθρωσης κανονισμού ΕΛΓΑ:

Αξιότιμοι,

Με αφορμή την δημόσια αναφορά του ΥπΑΑΤ κ. Αυγενάκη για το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ΕΛΓΑ, σας παραθέτουμε την άποψη μας επ’ αυτού.

 

Ειλικρινά μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση η ενημέρωση ότι πραγματοποιείται ήδη διαβούλευση για την τελική αναμόρφωση του κανονισμού του ΕΛΓΑ χωρίς να έχει ζητηθεί ποτέ η γνώμη των φορέων που εκπροσωπούν τους αγρότες και δη αυτών δραστηριοποιούνται στον κλάδο των θερμοκηπιακών καλλιεργειών.

 

Και εύλογα γεννούνται τα ερωτήματα: από που προέρχεται η ενημέρωση για τις ιδιαιτερότητές της ασφάλισης των θερμοκηπιακών καλλιεργειών και σκοπό εξυπηρετεί;  Ποιος μπορεί να ορίσει τα ζητήματα για αυτό το αντικείμενο πέραν των αγροτών που βιώνουν στην πράξη τις συνέπειες από διάφορες καταστροφές; (καιρικές - φυτοπαθολογικές). Λαμβάνονται υπόψη τα επιμέρους παράγοντες που δύναται να καταστήσουν μία ασφαλιστική κάλυψη βιώσιμη για τους αγρότες αλλά και τον Οργανισμό;

 

Από τα παραπάνω, σας κάνουμε γνωστή την πρόθεση μας να συμμετάσχουμε ενεργά σε έναν τέτοιο διάλογο, με τεκμηριωμένες προτάσεις αλλά υπό τον αποκλειστικό όρο ότι ασφάλιση θερμοκηπίων θα συνεχίσει να υφίσταται ως ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ. Και αυτό έως ότου η Πολιτεία να αποδείξει εμπράκτως ότι βρίσκεται το πλάι του αγρότη στη δύσκολη στιγμή, έγκαιρα και αποτελεσματικά και όχι όπως δυστυχώς γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

 

Ευελπιστούμε στην θετική σας ανταπόκριση και αναμένουμε άμεσα την πρόσκληση σας για αυτό το σημαντικό και πολύπαθο θέμα.

 

 

Εκ των ΔΣ

 

Α.Σ Φιλιατρών – Πρ. Κοροβίλας Ευάγγελος

Α.Σ. Γαργαλιάνων – Πρ. Ντεμερούκας Ασημάκης

Α.Σ. Σελίνου Χανίων - Πρ. Χαλκιάς Γεώργιος.

Α.Σ. Τυμπακίου Ηρακλείου - Πρ. Ορφανουδάκης Εμμανουήλ.

Α.Σ. Σητείας Λασιθίου –  Πρ. Τσιφετάκης Γεώργιος.
Α.Σ Ιεράπετρας Λασιθίου –  Πρ. Γαϊτάνης Ιωάννης

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις