Η Ρωσία αίρει την απαγόρευση των εξαγωγών ντίζελ

Η Ρωσία επέτρεψε την επιστροφή στις θαλάσσιες εξαγωγές ντίζελ μόλις εβδομάδες μετά την επιβολή απαγόρευσης που αναστάτωσε τις παγκόσμιες αγορές, λαμβάνοντας άλλα μέτρα αντ 'αυτού για να διατηρήσει επαρκή αποθέματα καυσίμου στο εσωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, οι αποστολές μπορούν να συνεχιστούν υπό την προϋπόθεση ότι τα καύσιμα παραδίδονται στα λιμάνια της χώρας με αγωγό, σύμφωνα με δήλωση στον λογαριασμό της κυβέρνησης στο Telegram. Τέτοιες ροές προς τα δυτικά λιμάνια της Ρωσίας αντιπροσωπεύουν τον κύριο όγκο των εξαγωγών.

Η σχεδόν πλήρης απαγόρευση των εξαγωγών ντίζελ και βενζίνης που επιβλήθηκε από τη Ρωσία, οδήγησε σε άλμα στις τιμές του ντίζελ στην Ευρώπη, καθώς η Ρωσία είναι η μοναδική μεγαλύτερη εξαγωγέας καυσίμων τύπου ντίζελ δια θαλάσσης.

Οι λεγόμενοι γκρίζοι εξαγωγείς ή εταιρείες που δεν παράγουν το δικό τους ντίζελ αλλά αποστέλλουν όγκους που αγοράζονται στην εγχώρια αγορά, θα πρέπει τώρα να πληρώσουν έναν απαγορευτικά υψηλό εξαγωγικό δασμό, σύμφωνα με τη δήλωση.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις