Συνεχίζεται ο "πόλεμος" ΥΠΑΑΤ - ΟΠΕΚΕΠΕ

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ του ΟΠΕΚΕΠΕ και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μετά τη γνωστοποίηση της απόφαση του αρμόδιου υπουργού να ζητήσει τις παραιτήσεις των μελών του Δ.Σ. του οργανισμού πληρωμών. 

Όπως έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό οι περισσότεροι έδωσαν τις παραιτήσεις τους, ενώ ο Πρόεδρος Ευάγγελος Σημανδράκος φέρεται να έχει απορρίψει κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ίδιο εμφανίζεται δυσαρεστημένος με την επιλογή του κ. Αυγενάκη να του ζητήσει να παραιτηθεί διαμέσου τρίτου προσώπου ….προφορικώς (!) και όχι γραπτώς, μέσω κάποιας επίσημης επιστολής. 

Έτσι ο ίδιος μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές παραμένει -κολλημένος;- στη θέση του και αρνείται να παραιτηθεί.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του Agrocapital μέσα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο ίδιος εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει επιστολή με αποδέκτη τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητώντας του γραπτή απάντηση στην οποία θα αναγράφονται ένας προς ένας οι λόγοι που του ζητείται να παραιτηθεί. 

Ο ίδιος όπως μαθαίνουμε θεωρεί ότι οι πληρωμές έχουν γίνει ολόσωστα (!) και δεν έχει υπάρξει κανένα πρόβλημα και πως δεν είναι αυτός υπεύθυνος που τα χρήματα των επιδοτήσεων έχουν μειωθεί κατά 20%. 

Από την άλλη πλευρά, η αντιπολίτευση αντί να ζητά να σταματήσουν τα «παιχνίδια» και να βρεθεί μια λύση η οποία θα εξυπηρετεί το δημόσιο και την πρωτογενή παραγωγή «απαιτεί» την παραίτηση Αυγενάκη, μιας και θεωρεί ότι είναι εξολοκλήρου υπεύθυνος για τις «ψαλιδισμένες» πληρωμές. 

Δυστυχώς όμως, όπως τείνει να γίνει συνήθεια, όλες οι πλευρές φέρονται να έχουν ξεχάσει ότι βρίσκονται στις θέσεις τους για να υπηρετούν τον αγρότη και την πρωτογενή παραγωγή της χώρας, και όχι να αρέσκονται σε προσωπικές κόντρες και «κοκορομαχίες» με φόντο την πολιτική σκακιέρα.

Ως πρώτο τους μέλημα πρέπει να είναι οι αγρότες που τα τελευταία χρόνια παλεύουν μόνοι τους απέναντι στο «τέρας» της αύξησης του κόστους παραγωγής (λιπάσματα, φυτοφάρμακα, καύσιμα) αλλά και αυτό της πτώσης των τιμών στα προϊόντα τους.

Με τη πληρωμή της περασμένης Παρασκευής, πολλοί είδαν να πιστώνονται στους λογαριασμούς τους λιγότερα χρήματα. Όμως οι υποχρεώσεις προς τον ΕΛΓΑ, τους προμηθευτές αλλά και τις προσωπικές τους υποχρεώσεις τρέχουν.

Μάλιστα κάποιοι από αυτούς όπως είπαν στο Agrocapital, τα χρήματα της βασικής ενίσχυσης «δεν τα είδαν ποτέ» γιατί πήγαν σε υποχρεώσεις.

Και για αυτό καλύτερα όλες οι πλευρές θα πρέπει να αφήσουν στην άκρη τις διαμάχες τους, και να βρουν λύσεις οι οποίες θα εξυπηρετούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΆ το συμφέρον των αγροτών, το οποίο και έχουν «ορκιστεί» να υπηρετούν. 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις