Κομισιόν: Τα κράτη-μέλη οφείλουν να προστατεύουν τους αγρότες από τις φυσικές καταστροφές

Η Κομισιόν προειδοποίησε τα κράτη-μέλη της ΕΕ ότι δεν πρέπει να εναποθέτουν τις ελπίδες τους μόνο στο Γεωργικό Αποθεματικό Κρίσης για να αντιμετωπίσουν τις φυσικές καταστροφές.
Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, με την παρουσία ευρωβουλευτών, ο γενικός διευθυντής Γεωργίας της Κομισιόν, W. Burtscher, τόνισε ότι οι αγρότες που υποφέρουν από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής πρέπει να λαμβάνουν φροντίδα και από το ίδιο τους το κράτος.

«Οι φυσικές καταστροφές τείνουν να γίνουν ένα σύνηθες φαινόμενο και οφείλουμε όλοι να εξετάσουμε ενδελεχώς τα μέτρα που πρέπει να λάβουμε στο μέλλον», είπε ο κ. Burtscher.
Ο ίδιος σημείωσε ότι τα κράτη-μέλη πρέπει να δημιουργήσουν δικό τους Εθνικό Αποθεματικό, να ασφαλίζουν τους αγρότες και τις εκμεταλλεύσεις τους και να αξιοποιούν όλα τα εργαλεία που τους παρέχει η ΚΑΠ.

«Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα της Θεσσαλίας και της Σλοβενίας, που επλήγησαν ανεπανόρθωτα από τις πλημμύρες, αλλά το Αποθεματικό του έτους 2023 είχε ήδη εξαντληθεί», είπε ο κ. Burtscher.
Ο ίδιος εξήγησε ότι η έγκριση παροχής κονδυλίων από το Αποθεματικό δεν γίνεται από ένα μεμονωμένο άτομο, αλλά λαμβάνεται από συλλογικά όργανα και εκπροσωπούνται όλα τα κράτη-μέλη.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις