Αμπελουργοί στην Αχαΐα κινητοποιούνται για τις χαμηλές τιμές παραγωγού και το κόστος

Αμπελουργοί στην Αχαΐα πραγματοποιούν κινητοποιήσεις για τις χαμηλές τιμές παραγωγού και το αυξημένο κόστος παραγωγής. Αμπελουργοί στην Αχαΐα πραγματοποιούν διαμαρτυρίες

Οι αγρότες πραγματοποιούν διαμαρτυρίες με τρακτέρ στους δρόμους της Πάτρας και άλλων πόλεων της Αχαΐας. Ζητούν από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την ενίσχυση των τιμών του κρασιού και την αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους παραγωγής.

Σύμφωνα με τους αμπελουργούς, η τιμή του κρασιού στον παραγωγό είναι πολύ χαμηλή και δεν καλύπτει το κόστος παραγωγής. Το κόστος των αγροτικών εφοδίων, όπως λιπάσματα, φυτοφάρμακα και καύσιμα, έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

Οι αγρότες φοβούνται ότι αν η κατάσταση δεν αλλάξει, θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την καλλιέργεια του αμπελιού. Η Αχαΐα είναι μια από τις σημαντικότερες αμπελουργικές περιοχές της Ελλάδας και η εγκατάλειψη της καλλιέργειας του αμπελιού θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία.

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να βοηθήσει τους αμπελουργούς, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα. Οι αγρότες ελπίζουν ότι η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί στις αιτήματά τους το συντομότερο δυνατό.

Οι διαμαρτυρίες των αμπελουργών στην Αχαΐα είναι ένα ακόμη δείγμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες αγρότες. Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για να βοηθήσει τους αγρότες να αντιμετωπίσουν τις αυξήσεις του κόστους παραγωγής και να διασφαλίσει την βιωσιμότητα της αγροτικής παραγωγής στη χώρα.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις