Αμπελουργοί Τυρνάβου: Κινητοποιούνται στις 3 Δεκεμβρίου για αποζημιώσεις περονόσπορου

Οι αμπελουργοί της ευρύτερης περιοχής του δήμου Τυρνάβου απαντούν στην κυβερνητική αδιαφορία για τις καταστροφές που προκάλεσε στις καλλιέργειές τους ο περονόσπορος με κινητοποίηση στις 3 Δεκεμβρίου.

Σε πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Τύρναβο, οι αγρότες εξέφρασαν την οργή και την αγανάκτησή τους για την αντιμετώπιση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και δήλωσαν ότι μόνο με τον αγώνα τους μπορούν να ελπίζουν σε αποζημιώσεις.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ε.Ο.Α.Σ. νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου και νέος δήμαρχος Τυρνάβου Στ. Τσικριτσής και ο πρόεδρος του 
Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Χρ. Τσιτσιρίγκος.

Ο πρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου Χρ. Τσιτσιρίγγος παρέθεσε στοιχεία για τις ενέργειες του συνεταιρισμού για να μετρηθεί το μέγεθος της ζημιάς και να βρεθεί τρόπος για να δοθούν ενισχύσεις στους παραγωγούς.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιτσιρίγγος, η διοίκηση του συνεταιρισμού και ο ίδιος προσωπικά έθεσε πολλές φορές το θέμα, ενώ στην περιοχή βρέθηκαν κλιμάκια του ΕΛΓΑ που διαπίστωσαν το μέγεθος της ζημιάς.

Τόνισε επίσης ότι στις τελευταίες συσκέψεις παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και των εκπροσώπων της Ε.Ε., τέθηκε και πάλι το αίτημα για αποζημιώσεις.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Τσιτσιρίγγος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την καταβολή ενισχύσεων για τον περονόσπορο, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται και ο αγώνας των αγροτών και οι κινητοποιήσεις ώστε να ασκηθούν πιέσεις στο ΥΠΑΑΤ.

Οι κινητοποιήσεις των αμπελουργών του Τυρνάβου αναμένεται να έχουν συνέχεια και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπου οι καλλιέργειες έχουν πληγεί από τον περονόσπορο.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις