ΕΛΓΑ: Ζητά από αγρότες να ξαναπληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές του 2022!

Και ενώ οι επιδοτήσεις που λαμβάνουν οι αγρότες τα τελευταία χρόνια είναι ολοένα και μικρότερες, σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις για τους αγρότες έρχονται να προστεθούν και οι απαιτήσεις από τον ΕΛΓΑ για… πληρωμές οφειλές του 2022.

Συγκεκριμένα, σε επικοινωνία που είχαν με το Agrocapital παραγωγοί από τη Βόρεια Ελλάδα σημείωναν ότι έλαβαν SMS στο κινητό τους τηλέφωνο ότι εκκρεμεί η πληρωμή των ασφαλιστικών του οφειλών προς τον ΕΛΓΑ για… το 2022!

Και αυτό, ενώ οι οφειλές του 2022 είχαν εξοφληθεί το περασμένο έτος, με την πληρωμή των επιδοτήσεων όπως σημειώνουν και σύμφωνα με τις αποδείξεις που έχουν.

Πάντως, σε επικοινωνία που είχαν οι ίδιοι με τα τοπικά καταστήματα του ΕΛΓΑ, έγιναν «μπαλάκι» από τον έναν υπάλληλο στον άλλο χωρίς εν τέλει να λάβουν μια σαφή απάντηση για το τι μέλλει γενέσθαι με την υπόθεσή τους

Έτσι, ο αγρότης, εκτός του ότι έχει να αντιμετωπίσει το αυξημένο κόστος παραγωγής, τις χαμηλές τιμές που πληρώνονται τα προϊόντα τους, αλλά και το αλαλούμ με τις «ψαλιδισμένες» φετινές επιδοτήσεις, έρχονται αντιμέτωποι και με την ολιγωρία τω κρατικών οργανισμών.

Οργανισμοί οι οποίοι το μόνο που ΠΡΕΠΕΙ να κάνουν είναι να δουλεύουν προς όφελος του αγρότη/παραγωγού για να παράγουν απρόσκοπτα τα προϊόντα τους και όχι να τους βάζει επιπλέον εμπόδια. 

Πάντως για όλο αυτό το μπέρδεμα που έχει προκύψει, θα πρέπει να απαντηθεί εάν φταίει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ο ΕΛΓΑ ή η εταιρία που είχε αναλάβει το ΟΣΔΕ 2022. 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις