Κτηνοτρόφοι: Ζητούν ενιαίο φορέα και συνάντηση με τον Υπουργό

Πραγματοποιήθηκε σήμερα,9/12/2023,Πανελλαδική Συνάντηση Κτηνοτρόφων μετά από το κάλεσμα των Προέδρων των συνεταιρισμών Βους Ελλάς( Πανελλήνιος Συνεταιρισμός Εκτροφέων Βοοειδών)και BuneCoop (Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου) κ. Κουτίνα Αθανασίου και κ. Μπαϊρακτάρη Αργύρη.

Τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν από τους παρευρισκόμενους ήταν :1) Αναθεώρηση του Κανονισμού του ΕΛΓΑ 2) Οι προβληματικές πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ 3) Προτάσεις για βελτίωση της ΚΑΠ 4). Οι Ελληνοποιήσεις για το γάλα και το κρέας & τιμές της φέτας κ του κρέατος  5) Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν οι κκ Μόσχος Δημήτρης ,εκπρόσωπος ΣΕΚ ,Κύρτσιος και Καμπούρης από τον ΠΕΚ, Φλωροκαπης Δημήτρης εκπρόσωπος Κτηνοτροφικού Συλλόγου Καβάλας , Παπαδόπουλος Γιάννης εκπρόσωπος Κτηνοτροφικού Συλλόγου Θεσπρωτίας, Ακριτίδης Κωνσταντίνος εκπρόσωπος Συντονιστικού Κτηνοτροφικών Συλλόγων Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης ,Πανωματης Κώστας εκπρόσωπος των Παρακάρλιων Κτηνοτρόφων ,Τζιότζιος Μιχάλης εκπρόσωπος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας, Μπαλούκας Δημήτρης , νέοεκλεχθης πρόεδρος Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας, Παλάσκας Νίκος εκπρόσωπος Δ.Σ. Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας, Τσιτσιας Αντώνης από το Κτηνοτροφικό Σύλλογο Τυρνάβου και πολλοί άλλοι κτηνοτροφικοί φορείς και σύλλογοι αλλά και κτηνοτρόφοι.

Τη συνάντηση χαιρέτισαν ο Βουλευτής κ Κόκκαλης Βασίλης και ο νεοεκλεχθής Περιφερειακός Σύμβουλος  κ Τσετσιλας Δημήτρης και ο καθηγητής κ Φώσκολος Ανδρέας.

Από τους κτηνοτρόφους αποφασίσθηκε να δημιουργηθεί ένας Πανελλαδικός Ενιαίος Κτηνοτροφικός Φορέας με εκπροσώπους από όλους τους συνεταιρισμούς, τους συλλόγους και φορείς ο οποίος θα ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αυγενάκη, εκπρόσωπο του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΕΛΓΟ, στη Λάρισα, προκειμένου να συζητήσουν τα παραπάνω θέματα ,να θέσουν τις προτάσεις τους και να πάρουν απαντήσεις στα φλέγοντα ζητήματα της κτηνοτροφίας.

Η συζήτηση παρευρισκόμενων έκλεισε ανανεώνοντας το ραντεβού με το Συντονιστικό.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις