Προκαταβολή αποζημιώσεων παγετού: Έντονη δυσφορία στους αμυγδαλοπαραγωγούς της Λάρισας

Κλίμα έντονης δυσφορίας έχουν προκαλέσει στους παγετόπληκτους αμυγδαλοπαραγωγούς του Νομού Λάρισας, οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για τις προκαταβολές των αποζημιώσεων για τον παγετό που χτύπησε το 2023 τις καλλιέργειες τους.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το ertnews.gr σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά στους κόλπους των αμυγδαλοπαραγωγών, οι οποίοι συμμετέχουν με τα τρακτέρ τους στην κινητοποίηση στον κόμβο του Πλατυκάμπου, οι προκαταβολές αυτές θα κυμαίνονται στα 60 ευρώ/ στρέμμα. 

Πρόκειται για μια εξέλιξη που έχει θορυβήσει έντονα, αφού όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι στις περισσότερες των περιπτώσεων η ζημιά από τον παγετό στα δέντρα ήταν ολοκληρωτική.

Αρκετοί πληγέντες παραγωγοί μάλιστα εξέφραζαν απορίες για το πως είναι δυνατόν να δίνεται μια τόσο μικρή προκαταβολή για ζημιές στο 100% όταν η ασφαλιζόμενη αξία της παραγωγής ανέρχεται περίπου στα 700 ευρώ/στρέμμα.

Τα θέματα αυτά θα τεθούν επί τάπητος και σε σχετική ενημερωτική σύσκεψη στον κόμβο του Πλατυκάμπου, όπου παραμένουν τόσο οι πλημμυροπαθείς, αλλά και οι παγετόπληκτοι αγρότες προετοιμάζοντας τις επόμενες παρεμβάσεις τους και ζητώντας συνάντηση με τους συναρμόδιους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις