ΟΠΕΚΕΠΕ: Αγανακτισμένος ο κόσμος ζητά εξηγήσεις

Μηνύματα αγανάκτησης στέλνουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά και στο ΥΠΑΑΤ αγρότες όλης της χώρας, μετά και τις τελευταίες πληρωμές που πραγματοποίησε ο οργανισμός.

Μετά από τηλεφωνικές επικοινωνίες αγροτών με το Agrocapital, οι παραγωγοί είναι απογοητευμένοι αλλά και θυμωμένοι μετά και τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τις πιστώσεις οι οποίες είναι αρκετά μειωμένες συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια.

Όπως μας είπαν «ποιος θα πληρώσει τη “νύφη” για αυτό που έγινε;» και σημειώνουν ότι «σίγουρα, μια παραίτηση δεν θα φέρει τα λεφτά που οφείλονται στους αγρότες, ούτε θα φέρει πίσω την εξισωτική αλλά ούτε και θα λύσει τα προβλήματα με τα “χαμένα” χρήματα». 

Αναφορικά με τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για παραίτηση του επικεφαλής του Οργανισμού Πληρωμών οι αγρότες υπογράμμισαν ότι «καλές οι παραιτήσεις, αλλά εξυπηρετούν μονάχα κάποια συμφέροντα. Τα συμφέροντα των αγροτών πώς θα υποστηριχθούν; Πότε θα πάρουμε επιτέλους τα λεφτά μας;».

Όπως μας ανέφεραν, περιμένουν από κάποιον αρμόδιο και υπεύθυνο να βγει και να τους δώσει τις αληθινές και σωστές απαντήσεις μιας και πλέον δεν πιστεύουν κανέναν, μετά από όσα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Agrocapital -και- η τελευταία λάθος πληρωμή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά και τα χρήματα που «κόπηκαν» έχουν κάνει τον αγροτικό κόσμο της Ελλάδας να εξετάζει σοβαρά τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσει. 

Υ.γ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα δημοσιεύματα των τελευταίων ωρών κάνουν λόγο για παραίτηση (;) του Προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να έχει γίνει μέχρι τώρα. 

Σίγουρα, δεν είναι μόνο ένας υπεύθυνος για όλο αυτό το «μπάχαλο» που έχει δημιουργηθεί και η ευθύνη πάει ακόμη πιο ψηλά. 

Εξάλλου, δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε έναν και μόνο άνθρωπο να κάνει κουμάντο στον ΟΠΕΚΕΠΕ και κατ' επέκταση σε όλη την αγροτική χώρα. Αν ισχύει αυτό, τότε θα έπρεπε να είναι υποψήφιος για Νόμπελ "Πολέμου" και όχι "Ειρήνης...

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις