Η επίσκεψη του Γ.Γ ΥΠΑΑΤ Γιώργου Στρατάκου στον ΟΠΕΚΕΠΕ σηματοδοτεί την επανεκκίνηση του Οργανισμού

Στα κεντρικά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση μεταξύ των νέων διευθυντών του Οργανισμού, του Αντιπροέδρου του Οργανισμού Κυριάκου Μπαμπασίδη, της αντιπροέδρου Γεωργίας Αθανασάκη, της γενικής διευθύντριας Όλγας Μωραϊτου –Ζώη, παρουσία του Γ.Γ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργου Στρατάκου.

Η επίσκεψη του Γ.Γ είναι η πρώτη επίσκεψη μέλους της πολιτικής  ηγεσίας του υπουργείου ύστερα από την ανάληψη των καθηκόντων τους, μετά τις εκλογές. Η συνάντηση γίνεται  μία ημέρα μετά από την απόφαση του Δ.Σ για τον ορισμό νέων διευθυντών του Οργανισμού.

Στις εισηγήσεις τους  τόσο οι αντιπρόεδροι και η γενική διευθύντρια, όσο και οι νέοι διευθυντές του Οργανισμού ανέδειξαν ως βασική προτεραιότητα την ανάγκη για άμεση επαναλειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ, με διαδικασίες και τήρηση των κοινοτικών υποχρεώσεων, καθώς και ενίσχυση του Οργανισμού σε ανθρώπινο δυναμικό και πόρους.

Ο Γενικός Γραμματέας τόνισε ότι η χθεσινή απόφαση του Δ.Σ για τοποθέτηση νέων διευθυντών είναι μια γενναία απόφαση που σηματοδοτεί την αφετηρία για την εκκίνηση της προσπάθειας ανασύστασης, ανασυγκρότησης και επαναλειτουργίας ενός τόσο κομβικού εποπτευόμενου φορέα του ΥΠΑΑΤ.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Γ.Γ «΄Εχει διαρραγεί η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ αγροτών και ΟΠΕΚΕΠΕ, γεγονός που αποτυπώνεται στα συνεχή και διογκούμενα παράπονα που εισπράττουμε σε κάθε συνάντησή μας με εκπροσώπους των αγροτών, ανεξάρτητα από τον παραγωγικό κλάδο που εκπροσωπούν  (γεωργοί, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι). Η σχέση εμπιστοσύνης πρέπει να αποκατασταθεί και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο μέσα από σκληρή και συστηματική δουλειά»

Τέλος, ο κ. Στρατάκος ευχήθηκε σε όλους καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, θα μπορέσει και πάλι να ανακτήσει τον πρωταγωνιστικό του ρόλο μέσα στο οικοσύστημα της αγροτικής ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις