Γαλλία: Οι αγρότες κινητοποιούνται για να εξασφαλίσουν το εισόδημά τους

Ο πρόεδρος της FNSEA, Arnaud Rousseau, δήλωσε ότι οι αγρότες της Γαλλίας είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν να παράγουν τρόφιμα, αλλά χρειάζονται σαφείς δράσεις από την κυβέρνηση για να εξασφαλίσουν το εισόδημά τους.

Σε συνέντευξή του στο France Info, ο Rousseau είπε ότι οι αγρότες θα αποκλείσουν τους κύριους αυτοκινητόδρομους γύρω από το Παρίσι σήμερα από τις 2 μ.μ. για να διαμαρτυρηθούν για τα χαμηλά κέρδη τους και την αυξανόμενη πίεση από το ελεύθερο εμπόριο.

"Δεν είμαστε εδώ για να εμποδίσουμε τους Γάλλους, αλλά για να τους ταΐσουμε", είπε ο Rousseau. "Αλλά δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να το κάνουμε κάτω από αυτές τις συνθήκες."

Ο Rousseau είπε ότι οι αγρότες ζητούν έκτακτα μέτρα για τις τιμές, τα πρότυπα, το ελεύθερο εμπόριο, την Ουκρανία και άλλα τομεακά ζητήματα.

"Υπάρχει ένα πραγματικό όραμα που πρέπει να υλοποιηθεί", είπε.

Ο Rousseau τόνισε ότι οι αγρότες δεν είναι υπεράνω του νόμου, αλλά ότι ο σεβασμός της γεωργικής πρώτης ύλης είναι ακριβώς η βάση του νόμου Egalim, ο οποίος προωθεί την προώθηση της τιμής.

"Αν θέλουμε να διατηρήσουμε τη γεωργία στην επικράτειά μας, χρειαζόμαστε σαφείς δράσεις", είπε.

Η κινητοποίηση των αγροτών της Γαλλίας έρχεται σε μια στιγμή που ο κλάδος αντιμετωπίζει μια σειρά προκλήσεων, συμπεριλαμβανομένου του αυξανόμενου κόστους των εισροών, της αυξανόμενης πίεσης από το ελεύθερο εμπόριο και της κλιματικής αλλαγής.

Οι αγρότες έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για τη στήριξη του εισοδήματός τους και για να βοηθήσει τον κλάδο να προσαρμοστεί στις προκλήσεις του 21ου αιώνα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις