Μπλόκα: Ξεκινούν σήμερα το κλείσιμο των δρόμων οι αγρότες

Στον αποκλεισμό εθνικών και επαρχιακών οδών προχωρούν οι αγρότες από σήμερα μετά την απόφαση της χθεσινής πανελλαδικής τους συνεδρίασης για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Οι αγρότες από 55 μπλόκα και 70 συνεταιρισμούς αποφάσισαν μπλόκα σε εθνικές και επαρχιακές οδούς, τελωνεία αλλά και την κάθοδό τους με τρακτέρ στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα.

Οι απαντήσεις που έδωσε η κυβέρνηση στα όσα αποφασίστηκαν στην προγραμματισμένη πανελλήνια σύσκεψη στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας στη Λάρισα, δεν έπεισαν τους αγρότες και έτσι από σήμερα θα κλείσουν τα εξής σημεία στις εθνικές οδούς:

- Τον κόμβο παλαιάς και νέας Εθνικής Οδού στον Πλατύκαμπο Λάρισας

- τον Ε65 στην Καρδίτσα

- την Εγνατία στο μπλόκο του Ευόσμου.

Σύμφωνα με το Open, οι αγρότες σήμερα θα συγκεντρωθούν με τα τρακτέρ τους σε τέσσερα σημεία της Αχαΐας στις 11:00 το πρωί θα μπλοκάρουν τον κόμβο Μπουρλαμπά, ενώ οι αγρότες της Τριταίας έχουν δώσει ραντεβού την ίδια ώρα στο σταυροδρόμι.

Αντίστοιχα, οι αγρότες της Δυτικής Αχαΐας θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά σε ανάλογη κινητοποίηση στα φανάρια στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στο ύψος της Κάτω Αχαΐας. Στις 18:00 το απόγευμα, θα στηθεί το μπλόκο από τους αγρότες της Αιγιάλειας, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιήσουν και οι αγρότες από το Αγρίνιο.

Μέχρι και την Πέμπτη το βράδυ οι αγρότες των μπλόκων θα αποφασίζουν για την ώρα που θα κλείνουν τις εθνικές οδούς, τις επαρχιακές οδούς, αλλά και τα τελωνεία.

Τα αιτήματα των αγροτών είναι:

- Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο.

- 7 λεπτά η κιλοβατώρα στο ρεύμα.

- Επιδότηση σε εφόδια και ζωοτροφές.

- Επαναδιαπραγμάτευση της νέας ΚΑΠ. 

- Αποζημιώσεις στο 100% και αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος.

- Όχι στις παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις