BOOST: Το Ευρωπαϊκό Έργο που θα συμβάλει στην κατάρτιση των μελλοντικών Γεωργών μέσω τεχνολογιών τέταρτης γενιάς

Το BOOST είναι ένα Ευρωπαϊκό Έργο που διεκπεραιώνεται από μια κοινοπραξία 13 εταίρων από τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βουλγαρία, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Σλοβενία. Το Έργο στοχεύει να ενισχύσει την επιτάχυνση της ανάπτυξη στο τομέα της γεωργίας και τη δικτύωση ψηφιακών κόμβων παρέχοντας ένα εξελιγμένο επιχειρηματικό πρόγραμμα κατάρτισης για την εφαρμογή θεωρίας και πρακτικών βιώσιμης Γεωργίας Ακριβείας (Precision Agriculture).

Οι πρακτικές αυτές αφορούν τη διαχείριση, την επιχειρηματικότητα και το μάρκετινγκ, τη δικτύωση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό μέσω νέων οργανωτικών μοντέλων, συνδέοντας την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, την Έρευνα και Τεχνολογική Ανάπτυξη, τους αγρότες και συλλόγους σε ένα κοινό πλαίσιο με βάση τις πραγματικές ανάγκες κατάρτισης στη Γεωργίας Ακριβείας. ADVERTISING Τα κύρια πλεονεκτήματα του BOOST είναι:

α) Η καινοτόμος προσέγγιση δικτύωσης μεταξύ Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης και αγροτών

β) Η εισαγωγή στο Παγκόσμιο Εμπόριο και την Ψηφιακή Πληροφορία μέσω των Ψηφιακών Κόμβων της ΕΕ

γ) Η κερδοφορία της Γεωργίας ακριβείας Στα πλαίσια του έργου, οι κοινοπραξία έχει διεξάγει έρευνα με εκατοντάδες αγρότες, ακαδημαϊκούς και φοιτητές από τις χώρες που συμμετέχουν, ώστε να εντοπιστούν οι ανάγκες κατάρτισης στη Γεωργία Ακριβείας, Ψηφιοποίησης και Επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Στόχος είναι να αναπτυχθεί εκπαιδευτικό υλικό το οποίο θα καλύψει το κενό μεταξύ έρευνας και πρακτικής και να δημιουργήσει γέφυρες μεταξύ του παραδοσιακού παραγωγικού μοντέλου και ενός καινοτόμου, βιώσιμου και επιχειρηματικού μοντέλου. Μέσα από αυτή την εκπαίδευση, οι φοιτητές και οι νέοι αγρότες θα εκπαιδευτούν κατάλληλα ώστε να μπορούν να εφαρμόσουν τεχνολογίες γεωργίας ‘Τέταρτης Γενιάς’ (Agriculture 4.0). Μακροπρόθεσμα, τα αποτελέσματα του έργου θα δημιουργήσουν σταθερές συνέργειες μεταξύ Τριτοβάθμιας και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και των καινοτόμων γεωργικών επιχειρήσεων και τελικά θα συμβάλουν στην αποτελεσματική εφαρμογή των πολιτικών της ΕΕ στον τομέα της γεωργίας. Το Εκπαιδευτικό Υλικό BOOST θα είναι διαθέσιμο στη νέα Εκπαιδευτική Πλατφόρμα που έχει αναπτυχθεί.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στη πλατφόρμα αλλά και σε πληροφορίες σχετικά με το έργο και τους εταίρους μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του έργου @ www.project-boost.eu. Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Πηγή: Foititikanea.gr











 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις