Σταθόπουλος: Προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ στη δασική υπηρεσία εντός του έτους

«Εντολή του Πρωθυπουργού από την πρώτη στιγμή ήταν να πέσουμε πάνω από τον Έβρο», σημειώνει στην TodayPreeso Γενικός Γραμματέας Δασών Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Στάθης Σταθόπουλος, αποκαλύπτοντας πως έρχονται 300 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ στη δασική υπηρεσία εντός του 2024

 

«Οι τελευταίοι δασικοί υπάλληλοι μπήκαν στη δύναμή της το μακρινό 2001 και σε πολύ μικρότερο βαθμό το 2005. 20-25 χρόνια δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη, με αποτέλεσμα ως σήμερα η Δασική Υπηρεσία να γερνάει, να μικραίνει και να συρρικνώνεται. Αυτό αλλάζει μέσα στο 2024, που θα είναι η πρώτη χρονιά μετά από δεκαετίες που πάνω από 300 νέα στελέχη θα ενταχθούν στη δύναμή της μέσω ΑΣΕΠ», σημειώνει χαρακτηριστικά.

 

Αναφορικά με την μεγάλη καταστροφή της Δαδιάς, σημειώνει: «Η εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού κ. Σκυλακάκη από την πρώτη στιγμή ήταν να πέσουμε κυριολεκτικά πάνω από τον Έβρο. Από τον Οκτώβριο κιόλας ξεκίνησε η συγκρότηση και λειτουργία Ειδικής Κυβερνητικής Επιτροπής για την αποκατάσταση του Έβρου υπό τον Υφυπουργό κ. Τριαντόπουλο και με τη συμμετοχή του κ. Σταύρου Μπένου, η ομάδα του οποίου διαχειρίστηκε με επιτυχία το πρόγραμμα αποκατάστασης της Β. Εύβοιας μετά τις πυρκαγιές του 2021. Στις συνεδριάσεις της Επιτροπής αυτής που διεξάγονται στο Κέντρο Ενημέρωσης Δάσους  Δαδιάς και στις οποίες συμμετέχω ως μέλος κάθε μήνα, παρουσιάστηκε το ολοκληρωμένο σχέδιο Έβρος Μετά. Η Γενική Διεύθυνση Δασών υπό τον κ. Ευάγγελο Γκουντούφα και το σύνολο των στελεχών μας στις εκεί υπηρεσίες εργάζεται καθημερινά για την αποκατάσταση της Δαδιάς. Το σύνολο των έργων αποκατάστασης εντάχθηκε για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με προϋπολογισμό 86.400.000€ για Έβρο και Ροδόπη».

 

Ολόκληρη η συνέντευξη ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις