Χάος στις Βρυξέλλες: Συγκρούσεις Αγροτών – Αστυνομίας

Μια τεράστια φάλαγγα τρακτέρ κατέβηκε στην οδό Rue de la Loi στη συνοικία της ΕΕ στις Βρυξέλλες, διακόπτοντας την κυκλοφορία σε όλη την πόλη, καθώς οι αγρότες κλιμάκωσαν τη διαμαρτυρία τους κατά των πράσινων πολιτικών της ΕΕ.

Εκατοντάδες Βέλγοι αγρότες κατευθύνθηκαν προς τον κυκλικό κόμβο Schuman, όπου οι υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ συναντώνται σήμερα, Δευτέρα.

Σε χαοτικές σκηνές, οι δυνάμεις επιβολής του νόμου έστησαν συρματοπλέγματα έξω από τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και αντιμετώπισαν το θορυβώδες πλήθος με κανόνια νερού, καθώς οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε ελαστικά, πέταξαν κοπριά στο δρόμο και αψήφησαν τα οδοφράγματα της αστυνομίας.

Οι αγρότες σε πολλές χώρες της ΕΕ - μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία - διαμαρτύρονται για τις περιβαλλοντικές πολιτικές της ΕΕ, καθώς αγωνίζονται με την πτώση των εισοδημάτων, το υψηλό κόστος και τον ανταγωνισμό από τις φθηνές εισαγωγές.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι Ευρωπαίοι αγρότες πραγματοποίησαν μια θορυβώδη διαμαρτυρία στις Βρυξέλλες, βάζοντας φωτιές μπροστά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ανατρέποντας ένα άγαλμα.

Η αστυνομία προειδοποίησε τους κατοίκους των Βρυξελλών να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς τη Δευτέρα, καθώς έστησαν μπλόκο στην περιοχή γύρω από την Rue de la Loi. Οι σταθμοί του μετρό Schuman και Maalbeek έκλεισαν.

Τα μπλόκα θα διαρκέσουν περίπου μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις