Ακτινίδια: Στο χωράφι ένα ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετ 6,7 ευρώ

Χωρίς σταματημό συνεχίζεται το τελευταίο διάστημα η κερδοσκοπία των «γνωστών αγνώστων» εις βαρών των παραγωγών αλλά και των καταναλωτών.

Τα φαινόμενα εκμετάλλευσης του κόπου των αγροτών γίνονται ολοένα και πιο εμφανή, δείχνοντας παράλληλα τη «γύμνια» που υπάρχει από την πλευρά των ελεγκτικών μηχανισμών αλλά και την αδιαφορία τους ως προς την προστασία των ανθρώπων της υπαίθρου.

Άνθρωποι της αγοράς μιλώντας στο Agrocapital κάνουν λόγο για «ανεπαρκούς ελέγχους, ανύπαρκτους ελεγκτικούς μηχανισμούς από τις αρχές» που έχουν ως αποτέλεσμα η αύξηση των τιμών από το χωράφι στο ράφι να ξεπερνάει το 600%!.

Τελευταία «θύματα» είναι οι παραγωγοί ακτινιδίων. Οι ίδιοι, όπως ανέφεραν στο Agrocapital πούλησαν τις παραγωγές τους από 85 λεπτά έως ένα ευρώ το κιλό.

Την ίδια στιγμή, ηλεκτρονική σελίδα μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ ούτε λίγο ούτε πολύ πωλούνται περί τα 6,7 ευρώ το κιλό!

«Πραγματικά, ζητάμε από τους αρμόδιους να μας εξηγήσουν πως γίνεται να φεύγει το ακτινίδιο από το χωράφι το ανώτερο 1 ευρώ το κιλό και την ίδια ώρα να πωλούνται στους καταναλωτές 6,7 ευρώ το κιλό» είπαν και αναρωτιούνται «για πιο λόγο υπάρχει τόσο μεγάλη αύξηση; Εμείς είμαστε στα χωράφια όλο το χρόνο και πληρωνόμαστε ψίχουλα και άλλοι βγάζουν πέντε φορές περισσότερα χρήματα, πάνω στον κόπο το δικό μας».

Οι παραγωγοί ζητούν από τις ελεγκτικές αρχές αλλά και τους πολιτικούς τους προϊστάμενους να κάνουν τη δουλειά τους «και να αφήσουν τα παχιά λόγια για προστασία των προϊόντων από τις ελληνοποιήσεις κ.α.» 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις