InnoMeatEdu: Πρόοδος στην ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού για την επιστήμη και τεχνολογία κρέατος

Η 3η διακρατική συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος InnoMeatEdu (KA220-HED Cooperation Partnerships Erasmus +), πραγματοποιήθηκε  με επιτυχία στην Πάρμα (Ιταλία), στις 8 και 9 Φεβρουαρίου 2024, με συντονισμό από το Πανεπιστήμιο της Parma. Στη συνάντηση συμμετείχαν το Πανεπιστήμιο της León (Ισπανία), το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Θεσσαλία, Ελλάδα), το Πανεπιστήμιο του Warmia and Mazury (Olsztyn, Πολωνία), το Instituto Politécnico de Bragança (Πορτογαλία), το Centro Tecnológico de la Carne (CTC, Ourense, Ισπανία) και η εταιρεία 4obs Accounting and Consulting (Ελλάδα). Ο Καθηγητής Gianni Galaverna, Κοσμήτορας της Σχολής Τροφίμων και Φαρμάκων του Πανεπιστημίου της Πάρμα, καλωσόρισε τους εταίρους, υπογραμμίζοντας τον κεντρικό ρόλο της ανώτατης και δια βίου εκπαίδευσης σε αρκετά προγράμματα του Πανεπιστημίου της Parma. Υπήρξε επίσης, καλωσόρισμα από την Καθηγήτρια Elenora Carini, υπεύθυνη της Σχολής για Προηγμένες Σπουδές στα Τρόφιμα και την Διατροφή (Πανεπιστήμιο της Parma), η οποία πρότεινε τη συνεργασία μεταξύ των εταίρων και της σχολής. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη σε δύο από τις εγκαταστάσεις του συνεργαζόμενου εταίρου του προγράμματος Parmacotto (https://www.parmacotto.com/). Επιπλέον, η Lo Spineto,  μία μικρή βιολογική φάρμα, που εκτρέφει κυρίως μαύρους χοίρους, προσκλήθηκε να παρουσιάσει την εταιρία.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε αναλυτικά η πρόοδος που καταγράφηκε στο 3ο πακέτο εργασίας, το οποίο περιλαμβάνει την ανάπτυξη του εκπαιδευτικού υλικού στην επιστήμη και τεχνολογία κρέατος. Επίσης, ξεκίνησε το 4ο πακέτο εργασίας, που αφορά την ψηφιοποίηση του υλικού. Στο τέλος του προγράμματος, το υλικό θα είναι προσβάσιμο δωρεάν στην μορφή Massive Open Online Courses MOOC, μέσω μίας διαδραστικής πλατφόρμας που αναπτύσσεται και θα είναι διαθέσιμη σε αρκετές γλώσσες. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη Διασφάλιση Ποιότητας, τη Διαχείριση και τη Διάχυση  του έργου.

 

Το InnoMeatEdu βασίζεται στη συνεργασία διαφορετικών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και βιομηχανιών, με τη συνεργασία πολλών επιχειρήσεων και οργανισμών συναφών με το κρέας, συνδέοντας την ακαδημαϊκή κοινότητα με τη βιομηχανία κρέατος, αρχικά μέσω των συνδεδεμένων εταίρων και επίσης μέσω της διαδραστικής πλατφόρμας που θα λειτουργήσει ως εργαλείο διάδοσης του εκπαιδευτικού υλικού σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Συνδεδεμένοι εταίροι (Associated Partners) είναι ήδη πάνω από 30 βιομηχανίες κρέατος και ενώσεις σχετικές με την επιστήμη και τεχνολογία κρέατος και τροφίμων, από τις συμμετέχουσες χώρες. Περισσότερες πληροφορίες για το Έργο μπορείτε να βρείτε στο δικτυακό τόπο https://innomeatedu.com/

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις