Cia-Agricoltori Italiani: «Η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερη προστασία»

"Η Ευρώπη ξεκινά μια σειρά μέτρων που θα στηρίξουν την παραγωγή ζωοτροφών από διάφορες χώρες, αλλά παραμένει αδρανής και σιωπηλή σε σχέση με το τι συμβαίνει στην Ιταλία".

Τον συναγερμό εκπέμπει ο εθνικός πρόεδρος της Cia-Agricoltori Italiani, Cristiano Fini, ο οποίος εξηγεί: "Η αξία του σκληρού σιταριού, που παράγεται από τους καλλιεργητές των σιτηρών μας, έχει υποστεί πραγματική κατάρρευση, μειούμενη στο μισό μέσα σε ένα χρόνο και λόγω των μαζικών εισαγωγών από χώρες όπως η Ρωσία και το Καζακστάν".

Ο πρόεδρος της Cia υπενθυμίζει στη συνέχεια ότι "η μάχη που δίνει εδώ και καιρό η Συνομοσπονδία δεν αφορά μόνο την καλλιέργεια σιτηρών, η οποία τα τελευταία δύο χρόνια είδε τα χαρακτηριστικά της να αλλάζουν λόγω της κερδοσκοπικής δυναμικής και των παγκόσμιων πολιτικών επίθεσης κατά του Made in Italy, αλλά και όλα τα άλλα κύρια προϊόντα του τομέα. Είναι κυρίως οι μικροί και μεσαίοι παραγωγοί στους τομείς των οπωροκηπευτικών, του κρασιού, της ελιάς, της ανθοκομίας και της κτηνοτροφίας που πλήττονται από τον αθέμιτο ανταγωνισμό τρίτων χωρών και την ανεξήγητη έλλειψη μέτρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία της παραγωγής τους. Στο σημείο αυτό", κατέληξε ο Πρόεδρος Fini, "αναμένουμε ένα ισχυρό μήνυμα από το Συμβούλιο.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις