Συνάντηση Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με εκπροσώπους της ελαιοπαραγωγής στην Κέρκυρα

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γιάννης Τρεπεκλής συναντήθηκε  και  συζήτησε  θέματα που σχετίζονται με τον τομέα της ελαιοπαραγωγής με εκπροσώπους συνεταιριστών, όπως από τον συνεταιρισμό των Αυλιωτών και της Νότιας Κέρκυρας, με παραγωγούς και με γεωπόνους.

Η συζήτηση περιστράφηκε γενικότερα στον πρωτογενή τομέα και στις δυνατότητες ανάπτυξής του και εξειδικεύτηκε σε θέματα που σχετίζονται με την ελαιοκομία.

Ο διάλογος που ακολούθησε ήταν άκρως εποικοδομητικός και ο Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Τρεπεκλής άκουσε με μεγάλη προσοχή τις εκτιμήσεις, τις προτάσεις και τις απόψεις των συνεταιριστών για το πώς πρέπει να αξιοποιηθεί και να αναδειχθεί το μεγάλο κεφάλαιο του Κερκυραϊκού ελαιώνα και της Ελαιοκαλλιέργειας. Τονίστηκε με ιδιαίτερη έμφαση ότι η Κερκυραϊκή ποικιλία της λιανολιάς, σύμφωνα με μελέτες είναι μια από τις καλύτερες ποικιλίες.

Ο Περιφερειάρχης από την πλευρά του επεσήμανε ότι σε μια άκρως ανταγωνιστική περιρρέουσα ατμόσφαιρα με πολλαπλές και προκλήσεις και κινδύνους, όπως είναι η κλιματική κρίση, θα πρέπει να γίνουν στοχευμένες κινήσεις και να αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που θα εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα του πρωτογενούς τομέα γενικότερα και της ελαιοπαραγωγής και ελαιοκομίας, ειδικότερα.

Στο πλαίσιο αυτό προτάθηκε η δημιουργία ενός φορέα, με την συμμετοχή παραγωγών και συνεταιριστών που θα έχει ως αιχμή του δόρατος την παραγωγή ποιοτικού ελαιολάδου, που θα εξασφαλίσει στον κλάδο και την δυνατότητα εξωστρέφειας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις