Αυξάνονται για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα οι τιμές εξαγωγής για τα ρωσικά σιτηρά

Οι ρωσικές τιμές εξαγωγής σιταριού αυξήθηκαν για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, με τους αναλυτές να επισημαίνουν τους αυξημένους καιρικούς κινδύνους για τη νέα σοδειά.

Η τιμή του ρωσικού σιταριού με πρωτεΐνη 12,5% που έχει προγραμματιστεί για παράδοση ελεύθερο επί του σκάφους (FOB) στα τέλη Απριλίου-αρχές Μαΐου ήταν 208,0 δολάρια ανά μετρικό τόνο, αυξημένη κατά 3,5 δολάρια σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ανέφερε η συμβουλευτική εταιρεία γεωργικών συμβουλών IKAR.

Η γεωργική συμβουλευτική εταιρεία Sovecon προσδιόρισε την ίδια κατηγορία σιταριού στα 205 με 208 δολάρια τον τόνο FOB, έναντι 202 με 205 δολάρια την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Ρωσία εξήγαγε 1,02 εκατ. τόνους σιτηρών την περασμένη εβδομάδα, από 1,27 εκατ. τόνους την προηγούμενη εβδομάδα. Οι εξαγωγές περιλάμβαναν 0,84 εκατ. τόνους σιταριού, από 1,14 εκατ. τόνους την προηγούμενη εβδομάδα, έγραψε η Sovecon, επικαλούμενη στοιχεία λιμένων.

Η συμβουλευτική εταιρεία μείωσε την εκτίμησή της για τις εξαγωγές σιταριού τον Μάρτιο κατά 0,1 εκατ. τόνους σε 4,9 εκατ. τόνους, που εξακολουθεί να αποτελεί ρεκόρ για τον Μάρτιο, σε σύγκριση με 4,8 εκατ. τόνους πριν από ένα χρόνο.

"Ο νότιος καιρός γίνεται μεγαλύτερο πρόβλημα για τη νέα σοδειά. Ένα μεγάλο μέρος του Ροστόφ και του Κρασνοντάρ (#1 και #2 παραγωγός) αναμένεται να παραμείνει ξηρότερο από το μέσο όρο", σημειώνει η Sovecon.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις