Αγρότες σε απόγνωση: Λειψυδρία και κλοπές μετασχηματιστών απειλούν σοδειές

Αβάσταχτες οι συνθήκες για τους Έλληνες αγρότες, οι οποίοι μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, έρχονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο ολικής καταστροφής των καλλιεργειών τους. Η αιτία; Λειψυδρία και κλοπές μετασχηματιστών, φαινόμενα που διογκώνονται από την έλλειψη προσωπικού και εξοπλισμού στο ΔΕΔΔΗΕ.
Σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, μετρητές, κιβώτια  και κολόνες, μαρτυρούν την τραγική πραγματικότητα με συνέπεια την αδυναμία έγκαιρης αποκατάστασης των βλαβών, με αποτέλεσμα τα χωράφια να μένουν στο έλεος του θεού.
Και το πρόβλημα δεν σταματά εδώ. Η έλλειψη συντήρησης του δικτύου τα τελευταία χρόνια, διογκώνει το φαινόμενο. Συνεχείς βλάβες, πιο συχνές και πιο κοστοβόρες, έρχονται να πλήξουν τους αγρότες, οι οποίοι βλέπουν τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται.
Κλοπές μετασχηματιστών: Μια μάστιγα  χρόνων που πλήττει την ελληνική ύπαιθρο με ιδιαίτερη ένταση σε περιοχές όπως η Αιτωλοακαρνανία, η Ξάνθη, η Θήβα και η Θεσσαλία. Οι κλοπές αυτές αφήνουν αγροτικές εκμεταλλεύσεις  χωρίς ρεύμα, στερώντας από τους αγρότες την απαραίτητη ενέργεια για την άντληση νερού και τη λειτουργία των αγροτικών τους εγκαταστάσεων.
Χώρες των Βαλκανίων και της υπόλοιπης Ευρώπης έχουν βρει λύση, υιοθετώντας αυστηρά μέτρα. Στην Ελλάδα, η κλοπή χαλκού παραμένει πλημμέλημα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις