«Έπεσαν» οι υπογραφές για το «Συγκρότημα Χημικών Βιομηχανιών» στην Ουκρανία

Τη συμφωνία για την έναρξη ενός έργου μεγάλης κλίμακας για την κατασκευή ενός χημικού πάρκου στην πόλη Rivne της Ουκρανίας υπέγραψαν σήμερα το group DF και η Hyundai Engineering Co. Ltd.

Το έργο, με εκτιμώμενο κόστος δισεκατομμυρίων ευρώ, αναμένεται να γίνει το μεγαλύτερο επενδυτικό έργο στον τομέα της "καθαρής" χημείας στην Ουκρανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν για την κατασκευή εγκαταστάσεων για την παραγωγή "πράσινης" αμμωνίας και υδρογόνου με βάση ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το πάρκο θα φιλοξενήσει επίσης νέες επιχειρήσεις και εγκαταστάσεις παραγωγής για την παραγωγή αζωτούχων λιπασμάτων και παραγώγων χημικών προϊόντων.

Η κατασκευή του χημικού πάρκου αναμένεται να δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας στην περιοχή και να συμβάλει στην τόνωση της οικονομίας της Ουκρανίας. Το έργο έχει επίσης στόχο τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης.

Όπως δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Group DF International GmbH, Robert Schetler-Jones «αυτό το έργο είναι ικανό να αλλάξει τον ρόλο της ουκρανικής χημείας και της ουκρανικής οικονομίας στον βιομηχανικό χάρτη της ΕΕ. Είμαι σίγουρος ότι είναι η μεγάλη ουκρανική επιχείρηση που θα οδηγήσει στην ανανεωμένη ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας». 

Από τη μεριά του ο Hyeon-Sung Hong, Διευθύνων Σύμβουλος της Hyundai Engineering Co., Ltd σημείωσε «Οι χώρες μας έχουν παρόμοια εμπειρία. Πριν από 70 χρόνια, λόγω του πολέμου, η οικονομία μας καταστράφηκε και την ξαναφτιάχναμε. Γνωρίζουμε από την εμπειρία μας ότι είναι πολύ σημαντικό να ανοικοδομήσουμε υποδομές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Επομένως, πιστεύουμε ότι η συνεργασία μεταξύ των εταιρειών μας έχει συμβολικό νόημα. Ελπίζουμε ότι η πρακτική εμπειρία μας στον σχεδιασμό και την κατασκευή μεγάλων βιομηχανικών εγκαταστάσεων στην ΕΕ και την Ασία θα είναι χρήσιμη και στην Ουκρανία». 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις