ΕΕ: Ξεκίνησε η διαδικασία επιβολής δασμών στα ρωσικά γεωργικά προϊόντα

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδωσαν εντολή στα εκτελεστικά όργανα της ΕΕ να εκπονήσουν προτάσεις για πρόσθετους δασμούς για τα ρωσικά και τα λευκορωσικά γεωργικά προϊόντα.

Η σχετική εντολή προς το Συμβούλιο της ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρατίθεται στα συμπεράσματα που εγκρίθηκαν μετά από διήμερη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Στα συμπεράσματα αναφέρεται ότι "ένας ανταγωνιστικός και βιώσιμος γεωργικός τομέας αποτελεί βασικό στρατηγικό συμφέρον της Ένωσης".

Σημειώνεται επίσης ότι οι γεωργοί χρειάζονται μια σταθερή και προβλέψιμη δομή, ιδίως για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών και κλιματικών ζητημάτων.

"Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά συμπεράσματά του, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ζητεί την ταχεία έγκριση των τροποποιήσεων του κανονισμού για την κοινή γεωργική πολιτική και ενθαρρύνει το Συμβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συνεχίσουν τις εργασίες τους, ιδίως όσον αφορά την επιβολή πρόσθετων δασμών σε ορισμένες εισαγωγές ρωσικών και λευκορωσικών γεωργικών προϊόντων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λαμβάνοντας υπόψη τον αντίκτυπο στην ενιαία αγορά και διασφαλίζοντας ότι η διαμετακόμιση των εν λόγω προϊόντων προς τις αναπτυσσόμενες χώρες θα παραμείνει ανεπηρέαστη", αναφέρεται στο έγγραφο.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις