Αγία Λάρισας: Αγρότες ζητούν την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων για τον "Ντανιελ"

Στη πλατεία της Αγίας συγκεντρώθηκαν αγρότες με τα τρακτέρ τους, ζητώντας την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Οι εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων επεσήμαναν μεταξύ άλλων με δηλώσεις τους στην ΕΡΤ ότι «πέρασαν σχεδόν 8  μήνες από την πρωτόγνωρη καταστροφή που έπληξε την περιοχή μας και ακόμα περιμένουμε από την κυβέρνηση να μας αποζημιώσει, όπως έπραξε, και καλώς έκανε, με τους συναδέλφους αγρότες της Μαγνησίας.

Δεν διεκδικούμε κάτι περισσότερο, θέλουμε και εμείς την ίδια μεταχείριση. Οχτώ 8 μήνες τα οικονομικά μας, πλέον, δεν μας επιτρέπουν να καλλιεργήσουμε και οι μηλοπαραγωγοί και οι καστανοπαραγωγοί της περιοχής μας βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση μη μπορώντας να αντεπεξέλθουν και να συνεχίσουν τις καλλιέργειές τους από τα χρέη».

Στο πλευρό των αγροτών βρέθηκε σήμερα και ο δήμος Αγιάς, ο οποίος αποφάσισε να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του με προσωπικό ασφαλείας συμμετέχοντας στην κινητοποίηση των αγροτών.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του ο δήμος «οι αγρότες του Δήμου Αγιάς έχοντας φτάσει στα όρια της απόγνωσης κατεβαίνουν για ακόμη μία φορά στους δρόμους διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά τους που είναι η αποζημίωση των προϊόντων τους (μήλα, κάστανα), από την καταστροφική πλημμύρα «Daniel», όπως πολύ σωστά έγινε με τους συναδέλφους τους στη Μαγνησία. Ως μια κατ’ εξοχήν γεωργική περιοχή θεωρούμε ότι σαν ελάχιστο δείγμα συμπαράστασης και συμπαράταξης στον δίκαιο αγώνα τους, οφείλουμε, να παραμείνουν οι υπηρεσίες της έδρας του Δήμου μας κλειστές και να λειτουργούν μόνο με προσωπικό ασφαλείας τις ώρες της αγωνιστικής κινητοποίησης των αγροτών και συγκεκριμένα από 11 π.μ. έως και τη λήξη του ωραρίου των εργαζομένων. Παρακαλούμε δε, τους εργαζόμενους να παραβρεθούν στη διαμαρτυρία και να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα των αγροτών».

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις